Evet 8. sınıflar yavaş yavaş aşı olmaya başladı bizim okula aşı kağıdı geldi bir baktım tetanoz aşısı var. Ben aşılardan korkmam ama bu aşıda biraz korkuyorum, bir de heyecanlıyım aşı tetanoz olunca korkmaya başladım, bu korkuyu nasıl atlatabilirim?
Gözünü tam açtığında iğneyi yeni batırıyorsa ne olacak hesaplar tutmayabilir. @Ambulans Şoförü Kasmaman lazım kolunu sıkarsan iğne zor girip çıkar canın çok yanar. Sal kendini.
Tetanoz aşısı biraz sıkıntılıdır diğerleri gibi seni rahatlatmaya çalışmayacağım. Aşı olduktan sonra benim sınıfımın yarısı ertesi gün okula gelmemişti. Bende sol kolumu hareket ettiremiyordum. Ancak merak ettiğin şey aşı olurkenki durum ise acımıyor. Tetanoz aşısının kötü yanı olduktan sonra başlıyor senin anlayacağın.
Ben de geçen sene 8. sınıftaydım, internette yazdığı kadar acımıyor merak etme (En azından bende acımadı) Kendini kasma, normal iğneyle vuracaklar, bitecek.
Sol kolumdan olmuştum ben, kolumda güçsüzlük oluştu ama çok fazla değil, birkaç dakika sonra geçti. Belki ardından ağrı oluşabilir, bende şiddetli bir ağrı olmamıştı.
Yani korkmana gerek yok, kendini kasma, vuracaklar bitecek.
Tetanozda bulunan maddelere karşı alerjin varsa bunu okul yönetimine veya hemşirelere mutlaka söyle, söylemeyi ihmal etme.
Tetanoz aşısı hissettirdiği acı bakımından en rahatlarından ama tabi korkulmayacak anlamına gelmiyor. Acısını abartanları hiç takmamanı öneririm. Aşıyı uygularken hissetmezsin ama neredeyse 1 haftayı bulan ağrılar hissedebilirsin.