Okul bilgisayarların performanlı olması

Acı Rakı

Hectopat
Daha fazla  
Selam, aklıma uzun zamandır aklıma takılan bir şey var. O da okuldaki bilgisayarlar neden bu kadar performanslı.
10. sınıf bilişim bölümü okuyorum ve her bilişim dersinde okuldaki bilgisayarın sistemi kötü olmasına rağmen.
Benimkine de yakın olmasına rağmen daha çok performanslı çalışıyor. Her program çok rahat açılıyor.
4 GB RAM i3 ve PCI Express eski bir ekran kartı var okuldaki bilgisayarlarda. Benimki ise 4 GB RAM Intel Core 2 AMD Radeon 5450.
Bende okuldaki bilgisayarlar gibi performans almak istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim sizce? Çünkü YouTube ve diğer çoğu site kasıyor. Chrome'dan ekran kartı ayarınıda yaptım bir fark etmedi.

İşlemcinizin tam olarak modeli nedir? Anakartınız marka model nedir? Bunları söylerseniz yardımcı olabiliriz.

Böyle bir olayı ilk kez duyuyorum ama benim de aynı şekilde Radeon 5450 sistemim var ve tarayıcı hiç kasmıyor. Okul bilgisayarları performanslı olabilir ama senin bilgisayarında başka bir sorun olabilir.

Okulda ki bilgisayarlar ayda yılda bir bakılan içinde onu yavaşlatacak milyon dosya olmayan bilgisayarlardır. Anlayacağınız temiz oldugu için o kadar performanslı.

Paran varsa yeni bir bilgisayar alabilirsin. Overclock yapılır mı bilmiyorum ama yapılabilirse FPS artar. Performanslı çalışmasının sebebi o bilgisayarlarda az program olması. Senin bilgisayarında çok fazla program ve oyun varsa bilgisayar yavaşlar, uygulamalar ve oyunlar yavaş açılır. Ama çok donuyorsa format atabilirsin. Sende sabit disk veya HDD vardır. O bilgisayarlarda SSD olabilir. Bu yüzden de hızlı olur.

İşlemcinizin tam olarak modeli nedir? Anakartınız marka model nedir? Bunları söylerseniz yardımcı olabiliriz.
Anakart: Bearlake (eski bir anakart)
işlemci: (özellikler kısmında yazanı yazıcam) Intel core 2 1.86 GHz
Ram: Hİ-Level 4gb 1333MHz
Ekran Kartı: AMD Radeon HD 5450

İşlemcinin nesili ve modeli nedir 11.nesil i3 ise tabii fark olur.
Sizde HDD orada SSD var ise yine feci fark yaratır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…