Okul değiştirilmeli midir?

perfect2.0

Femtopat
Merhaba, ben 11. sınıf meslek lisesi öğrencisiyim. Okulumdaki kültür dersleri hocaları (en azından birçoğu) iyi değil, hatta şöyle anlatayım, edebiyat hocamız ile işlediğimiz ders sayısı dönem boyunca 3'ü geçmemiştir. Bunun dışında, ben açıkçası okumak istiyorum. İyi bir üniversite de kendi sevdiğim bir bölümü kazanmayı istiyorum, fakat bunun yerine meslek lisesinde okuyorum. Madem böyle ne diye hala oradasın diyor olabilirsiniz, fakat o kadar stress yaptığım şey var ki.
Okulu değiştirdiğimde yeni ortama alışır mıyım dışlanır mıyım bilmiyorum. Oradaki dersler beni zorlar mı? Şu saatten sonra sınavların kolay olmasına ve rahatlığına alışmışken okul değiştirdiğim zaman bu zorluğa alışır mıyım bilmiyorum. Ve bazen de tam geçebilecek şansım olduğunda geçmekten korkuyorum, çünkü 3 senemizi beraber geçirdiğim o ortamdan da kopmak istemiyorum bir yandan. Geçmek istediğim bir Anadolu lisesi var aklımda, kuzenim de orada okuyor. Okulun çoğunun çok iyi olmadığını biliyorum, gerçekten sabah akşam bunu düşünüyorum. Sınavı falan geçtim artık, kafayı yemek üzereyim.

Son düzenleme:
Eğer cidden bir şeyler yapmak istiyorsan yok zorlanır mıymışsın yok ortam garip gelir miymiş falan takmaman lazım. Hedefin varsa eğer bu hedef uğruna bunları yık geç, ne önemi var zorlanmanın veya ortamının?

Eğer üniversite hayaliniz var ise her türlü zorluğa katlanıp Anadolu'ya geçmeniz gerek ki geç bile kalmışsınız.Her türlü zaman içinde alışırsınız yeni sınıfınıza çok problem yapmayın hocam zamanla hallolur.

Daha iyi bir çevre başarılı olman konusunda daha yardımcı olur, yeni bir arkadaş ortamına alışmak yerine sınavlara ve derslere alışmak için uğraşırsın, 1.5 senede hayatının seyrini değiştirebilirsin. 1 sene de mezuna kalma durumunun olabileceği durumda daha da iyisini başarırsın.

Üniversite okumak istiyorsan kesinlikle değiştir okulunu, ayrıca sınavların kolayına alışman senin yararına değil zararına olur çünkü YKS sınavının hiç de kolay olmadığını hepimiz biliyoruz.

Mesele sadece hoca ise hiç dert etme. Önemli olan YKS ve sen bunu kendi imkanlarınla çalışıp başarılı olabilirsin. Ortalamanı yüksek tut ve eve gelince ders videoları izleyip bol soru çöz. Edebiyat hocası derse hiç girmedi ve bir şey bilmiyorsan. Eksiklerini kendin kapatmaya çalış. Anadolu lisesine gitsende böyle hocalarla karşılaşabilirsin. Bence arkadaş ortamından kopma.

Mesele her ne kadar hoca olsa bile ortada kaybedilen çok büyük vakitler var. Okulda ders işlenmiyorsa okulda boşa giden 8 saat Anadolu lisesinde veya evde çok daha verimli geçirilebilir.

Meslek lisesine giden biri iyi üniversite kazanamazmış gibi yanlış bir algı var. Her şey kişinin çalışmasına bakıyor. Zaman kaybı olarak görüyorsanda Anadolu lisesi de pek farklı olmaz, o zaman AÖL'ye geçeceksin.

Mesele her ne kadar hoca olsa bile ortada kaybedilen çok büyük vakitler var. Okulda ders işlenmiyorsa okulda boşa giden 8 saat Anadolu lisesinde veya evde çok daha verimli geçirilebilir.

Doğru hocam.En azından Anadolu lisesinde hocalar ders işliyor ve derse önem veriyorlar. Kendini derse verirse okulda 3 5 bir şeyde olsa öğrenir. Meslek lisesinde YKS'ye çalışılmaz.

Geçen sene seninle aynı durumdaydım tek farkımız ben bunun farkına 12.sınıfta vardım ben açık liseye geçmiştim sana da açık liseyi tavsiye ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…