Okul değiştirmeli miyim?

Esezdi

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
6. sınıfa başlarken yeni bir eve taşındık ve konum çok uzak olduğundan okul değiştirme durumunda kaldım. Önceki okulum çok iyiydi. Sıcak bir arkadaş ortamı, kaliteli ve samimi öğretmenlerle gerçekten güzel bir okul ortamım vardı. Ancak okul değiştirdikten sonra çoğu şey değişti. Öğretmenler idare ediyor, genelde çevredeki insanlar çok iyi olduğunu vurguluyor ama ben fazla bir kalite göremiyorum. Arkadaş ortamı berbat. Önceki okulumda tam anlamıyla bir "agalar" ortamı vardı. Şimdiki ortamda herkes çocuk gibi. Kırk üç kişilik sınıfta kafamın uyuştuğu kimse yok. Resmen konuşmaktan zevk alıyorlar ve 6 saatlik okul mesaimde kafamın içini ütülüyorlar. Tüm mesele bundan ibaret olsa yine razıyım. Eve gelince hem mental hem fiziksel çöküntü yaşıyorum. LGS'ye çalışıp iyi bir lise kazanmak istiyorum ama bu ortam benim bu iş için çalışmamı engelliyor. Bırakın masaya oturmayı yataktan kalkmaya halim kalmıyor artık. Sosyal ortam benim için sorun değil. Sınıf değiştirsem tüm okul kalabalık, geveze ve kafa ütüleyen tiplerden oluşuyor. Ablam tüm bunlara rağmen aradığın ortamı bulamayabilirsin diyor. Gitmek istediğim okulda sınıf başına yaklaşık 25 kişi düşüyor. Ama yine de bunu dediği için kafam karıştı. İTÜ'de mühendislik okuyor kötülüğümü istediğini düşünmüyorum. Sizce okul değiştirmeli miyim?

Hocam hemen hemen yaşıt olduğumuz için sizi daha iyi anlayabileceğimi düşünüyorum. Benim de sınıfımda aşırı kanser çocuklar var, bunun yüzünden okul değiştirmek istedim fakat Okul'da bir sıkıntı çıkınca değiştiremedik, sınıfın ve okulun aşırı kötü ortamı var bende gitmek istemiyorum fakat çevremde gideceğim başka okul yok maalesef. Eğer senin gidebileceğin okullar varsa çevrende. Bence ablanı dinlemeden git. Ya da istersen sınıfını falanda değiştirmeyi isteyebilirsin, ama başka okula gidebileceksen ablanı dinleme, ablan sadece basit bir varsayım yapıyor bu sistemden kaynaklı. Yani anlayacağın okulun ortamı senin LGS gibi önemli bir sınava çalışmanı engelliyorsa okulunu değiştirmen en sağlıklısı olacaktır hocam.

Okul değiştirsen bile o tipler karşına her yerde çıkacaktır, o tipleri idare etmeyi de öğrenmek gerekiyor. Lisede bile çıkabilir karşına.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı