Okul için MacBook önerisi

Geçen sene sinirden dolaba fırlattığım geçen hafta sırt çantamla merdivenden yuvarlanan Adobe güreşe çıkan cihazım ortalama bir Mac gibi çalışıyor. Darksouls açamıyor, steamdeki çoğu oyunu açamıyor, kasası sağlam, özelleştirilmiş trackpad var, ekosistem var telefonumu açmadan bilgisayarımdan iş görüşmelerimi yapıyorum sosyal medyaya post yüklüyorum tasarımları atıp müşteriye sunuyorum, pile gelince geçen hafta şarj aletimi işte unuttum bir bölümü 45 dakika olan 13 bölümlük 1 sezon dizi bitirdim ve kapanmadı. Şimdi arkasına bi elma taksam 80.000 lira mı olacak hayır ama bakınca aynısı.

Yaptığın işler 10 yıllık bilgisayarda da yapılıyor ondan fark görmemiş olabilirsin.

Hocam belgeleri falan ICloud'a kaydederseniz ve sadece üniversite için kullanacaksanız zaten 256 GB yetecektir ve tavsiyem 1.

256gb olan modelini almaya gidicem bugün yanına ilerleyen süreçte lazım olursa taşınabilir SSD almayı düşünüyorum

Orası ayrı konu yatırım amaçlı mantıklı ama gerçek anlamda telefon ve tablet sektörünü domine ederken niye diğer kollarda ürünümüz yok diye öylesine çıkmış cihazlar bunlar.
Hocam bilmiyorsanız konuşmayın. Bu seviyede işlemcili bir cihazın şarj da olmamasına rağmen aynı performans vermesi, performansı, hafifliği, ekran kalitesi, şarj ömrü vs vs. artıları var. Bence fiyatı da rekabetçi diğer karşılaştırılan cihazlara göre.

Şuanlık tek problemim daha önceden hiç mac bir cihaz kullanmadım arayüze alışmak olucak

Maksimum 1 haftada alışılıyor.
İçerde Niko ile Tomy mi var elektrik basıyorlar. Anlamadığın bir şey var o da Bluestacks kurup Clash Royale'da Elektro Büyücü atınca cihazın şarj olmuyor lütfen öğren...
Yaptığın işler 10 yıllık bilgisayarda da yapılıyor ondan fark görmemiş olabilirsin.
Sorun da orada 10 yıllık bilgisayarın yapabildiğini yapabiliyorsa amacı ne? Daha ilerisi değil bak basit oyunları zar zor açıyor kimsenin takmadığı bir işletim sistemi var firma bile takmıyor.

Direkt alıntılayayım:
Ayrıca basit oyunları zar zor açıyor diye bir şey yok. Native oyunlarda gayet iyi iş çıkarıyor.

13 inç M2 Air 16GB 256GB kullanıyorum. 512GB yükseltmesi 7000TL olduğu için Samsung'un 2TB harici SSD'sini aldım 3500TL'ye. Size de böyle öneririm. 13 inç ile 15 inç arasında seçim için canlı görmeniz daha uygun olur. 13 inç yeterli ancak yazılım için büyük ekran daha fazla alan sağlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…