Okul kıyafetinde pantolon zorunluluğu var mı?

Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Intel i7 3370 RX 570 8 GB OC 16 GB ddr 1600 MHZ 240 GB SSD 500 GB HDD
Merhaba arkadaşlar, ben lise 1'e gidiyorum ve okul pantolonum yırtıldı.
Bazı hocalar var egosunu öğrenciler üzerinde tatmin ediyorlar, derse almıyorlar falan.
Çok şükür benim ailem anlayışlı, babama söylersem Milli Eğitim'e şikayet eder, bu konu da tadımı kaçırır.
Onlar okul pantolonu yok diye öyle bir hakları yok diye düşünüyorum.
Bir de bir sorum daha var, en son kıyafetler serbest değil miydi?

Bu arada benim giyeceğim pantolon da kumaş.
Araştırdığıma göre giyinimimde MEB'e göre hiçbir sıkıntı da yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dostum kendim lise okurkenki zamanda renklerinde bariz değişiklik olmayan ve kot olmayan pantolonlara izin veriyolardı. Öyle bir zorunluluk yoktu. Zaten kumaş giyiyormuşsun rengi de benzerse sıkıntı çıkaramazlar.

Ya yönetmelik sıkıntılı birbiri ile çelişiyor hocam okulla kıyafet zorunluluğu var diyor bir yandan öğrenci okul kıyafeti giymezse çok da şey yapma zorlama diyor. Aynı renkte ise problem olmaz farklıda olsa koyu olursa iyi olur.

Okul pantolonu lacivert benimki füme.

Şimdi ustam o işler öyle yürümüyor. Her okulun kendine göre kuralları vardır. Bu kurallar okulun keyfine göre değil Okul Aile Birliğine görüşülerek belirlenir. Bu konulardan biri de okul forma kuralıdır. Bu kural Okul Aile Birliğinde bir sonuca varmazsa okulda veliler tarafından oylama yapılır. Çoğunluk ne derse o olur. Okul Aile Birliği bu konuyu 5 senede bir gündeme getirir. MEB bu konuda okulları biraz serbest tutuyor. Ama o okulda kıyafet zorunluluğu varsa evet okul formanı her gün her hafta içi (beden dersleri hariç ve istisnalar dışında vb.) giymek zorundasın. Hoca seni derse bile almaz ki bu onun haklarından biridir. Hatta okul formanı giymemeye devam edersen disiplin kurulundan 3 kere uyarı yersin ve hala devam edersen yavaş yavaş uzaklaştırmaydı falan okuldan atılmaya kadar yolu vardır.
Okul forma konusunda ise okul hangi kalitede kumaş veya kot istiyorsa onu al mesela der mavi kot veya mavi kumaş pantolon diye gidersin kaliteli bir markanın pantolonunu alırsın. Normal cadde dükkanlarından almayın böyle şeyleri bir kere giyersiniz ikincisinde yırtılır. Yani okul kıyafeti konusunda MEB'in katı kuralları yok okulun belirlediği kurallar çerçevesine kalmış bir durum

Kurala uyan var uymayan var uymayanların bazılarına çok kızıyorlar bir tane çocuk var dar pantolon tişört ile geliyor sürekli bir şey demiyorlar benimle de biraz konuştular bizim o çocuktan bir farkımız mı var ya herkes uyacak ya da kimse haksız mıyım hocam.

Ya bu tip şeyler yasanabiliyor. Biraz da şans meselesi tabii serbest giyersiniz o gün kontrol yaparlar. Okul kıyafeti giyersiniz kontrol yapmazlar. Size okulun kurallarına uymanızi öneririm.

Tabii ki haklısın ustam. Bizde böyle durumlarda uyarılarda bir yere kadar ondan sonra direk disiplin kurulu

Okul rengi eşofman veya pantolon giyin eğer ki eşofmana kızarlarsa okul renginde pantolon giyin birşey demezler. sadece konuşmasını bilmen gerekiyor, haklısın ama bunu artislik yaparak söyleme mesela hocam yırtık diye giymiyorum o yüzden rengi benziyor diye bunu giydim de.

Tabii ki haklısın ustam. Bizde böyle durumlarda uyarılarda bir yere kadar ondan sonra direk disiplin kurulu
Hocam konudan bağımsız profiliniz V8 tırlarla mı ilgileniyorsunuz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…