Okul korosuna alındım ne yapmalıyım?

slainN

Centipat
Daha fazla  
Lise 1 öğrencisiyim ve camdan şarkı söylerken "Cengiz Kurtoğlu - Duvardaki" kızlar sesimi beğenip müzik hocasına koştular. Gittim yanına koroya aldı yarın şarkı söyletecek bireysel falan da oluyormuş. O an söyle dedi ama utandım biraz yarın söyleyeceğim. Ufak sorunlar heyecanım ve acemiliğim. Şarkıyı nasıl söylemeliyim bilmem içimden geldiğince söylüyorum. Birisine şarkı söylerken de utanırım. Nasıl söylemeliyim sizce? Rahat davranmak istiyorum biraz eğlenceye vurmak gibi.

Çiğ yumurta iç sabahtan. Ayrıca acı biber de yenilebilir.

Kesinlikle rahat davran. Eğer heyecana gelirsen okuyamazsın kötü okursun. Ben bir gün koroya katılmıştım, kürsüye geldiğimde çok rüzgar giriyordu okulun girişine kürsüde oradaydı bana geldi sıra kürsüye koyuyorum kağıdımı uçuyor aynı fırtına varmış gibiydi neyse okudum. Onda da duyulmamış sesim çünkü hoparlör öyle kötü ki yani hoparlörün sesini algılayabilmesi için öyle bir bağırman lazım ki duyabilesin. O yüzden girmeden önce mikrofonu test et. Rüzgar falan olursa söyleceğin sözlerin kağıdını iyi bir şekilde koy çünkü uçabilir. Sana önerilerim bunlar.

Sesinin iyi olduğunu düşünüyorsan ya da düşnülüyorsa; bunu sadace okuldaki koro da değerlendirme. Solfej eğitimi alarak kendini geliştir. Okullardaki müzik eğitimi zayıf bile değildir. Müzik ile alakaları yoktur. Anca koro yapar, fülüt çaldırırlar başka da bir şey bilmez, öğretmezler.

Teşekkürler hepinize

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…