Okul mailine virüs bulaştı

erenx37

Decapat
Arkadaşlar bundan 15 gün önce okul mailim kendi kendine genellikle Almanca yazılı başkalarına mail atıyordu. Şifre değiştik ondan sonra kesildi fakat bugün giriş kayıtlarına baktım hala başarısız girişler devam ediyor yabancı ülkelerden. Başka bir şey yapmama gerek var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Proxy listeleri ile brute force saldırısı deneniyor. Şifrenizi en az 16 karakter, alfanumerik, karışık, sizinle bagdastirilamayacak (wordliste girmeyecek) bir şifre ile değiştirin. Mümkünse iki faktörlü doğrulama açın. Tam bilmiyorum böyle bir şey var mı ama varsa açın yani.

Cevabını için teşekkür ederim peki neden olur bu 15 gün önce kendi kendine mail atıyordu hesabım başkalarına ben öyle farkettim okulum şifremi değiştirdi ondan sonra kendi kendine mail atma işi kesildi ama hala girmeyi deniyor.Yani bunun sebebi nedir onu merak ettim başka hesaplarımda yok bu sorun sadece okul mailimde

Adamın biri senle uğraşmak ister/rastgele seni seçer kurban olarak. Sizinle alakalı kelime ve sayılardan olası şifre listesi (wordlist) hazırlar. Giriş bani yememek için ve gizli olmak icin proxyler kullanır. (VPN'e benzetilebilir.) Wordlistteki şifre tutarsa hesaba erişir. Hesabı bot, spam mail yapar, ayrıca edu uzantılı olduğu için daha güvenilir görünür bu epostalar. Senin mailin üzerinden başka kurbanlara phising saldırısı yapar. Klasik bir saldırı metodudur.

Eski şifreniz sizinle alakalı kelime ve sayılardan mi oluşuyordu?

Bunların dışında bilgisayarınızda keylogger da olabilir. Kaspersky Cloud Security Free ve Malwarebytes ile tarama yapın.

Eski şifrem benimle alakalı değildi hatta mail hesabıma dediğin gibi pishing maili de gelmişti işte senin şifren***** şu (o şifre gerçektende benim şifremdi ) Bitcoin hesabıma para yatır falan diye o mailin aynısını başkalarına da atılmış bu arada Reddit de falan baktım dolandırmak için insanları o olaydan sonra hem Kaspersky hem de malware ile pcmi tarattim temiz çıktı ama ben okul mailime genellikle telefonum ile giriyordum sonra telefonumu fabrika ayarlarına döndürdün Kaspersky Mobil ile tarama yaptım temiz çıktı. Şu anlık sıkıntı yok gibi duruyor sadece okul mailimde oldu bu olay bu arada başka hiçbir mailim veya hesabıma bir şey olmadı başka ne yapayım sence önerilerin var mı?

Norton'un bı tane şifre yaratma sitesi vardı o da olur. Çok sağlam şifreler veriyordu.

Olay belli oldu. Emailinizi "Have I Been Pwned" sitesinde kontrol eder misiniz?

Şifreniz eskiden bir sitede deşifre olmuş, site hacklenmis. Şifreniz de internete düşmüş. Scammerlar da şifrenizi internetten bulup size phising maili atmış. Inanmayın, tamamen panik durumu yaratmaya çalışırlar.

O şifre deşifre olmuş, değiştir her yerde.

Maileri petya içeriyor olabilir okula söylein sakın açmasın ve silsin.

Norton'un bı tane şifre yaratma sitesi vardı o da olur. Çok sağlam şifreler veriyordu.
Bitwarden öneririm. Bitwarden + Authy + Virustotal kullanıyorum telefonumda.

Bu arada isterseniz durumu yönetime bildirin yeni e-posta tahsisi gibi bir durum mümkün olabilir.

O mail geleli 15 gün oldu zaten inanmadım ama onu da yapmıştım temiz çıkmıştı zaten okul mailim ile hiç birşeye kayıt herhangi bir sitede kullanmadım hiç
Maileri petya içeriyor olabilir okula söylein sakın açmasın ve silsin.
Hangi mailler hocam ? Tam anlayamadım dediğinizi

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…