Okul mu sanayi mi?

triggerr

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle selam. Lise 2'ye gectim, ailemin maddi durumları kötü durumda, okulum da çok uzak. Her gün dolmuşla gitmek zorunda kalıyorum. Bir an okulu birakip is hayatına girmeyi planladim. Ne kadar doğru?

Anadolu lisesinde okuyorum, bir kötü durumu var mı?
Meslek lisesi olsaydı 12.sınıfta stajerlik yapıp para kazanabilirdin, fakat onu kaldırdılar sanırım benim zamanımda öyleydi.
Lise bitirmek zorunlu eğitimin sonudur. İş bulman kolaylaşır. Gözünü yükseklerde tutmayacağını biliyorum, o yüzden kolay diyorum.

Liseden mezun olmalısın hem üniversiteyi hem de iş hayatını ilerleten birçok tanıdığım var bunu inanırsan sende yapabilirsin.

Ailenin durumu ne kadar kötü? Ölümcül durumdaysa destek arayışına girmek lazım. Eğer seni etkileyecek kadar kötü ise, liseyi bitir ve kendi hayatını kurtarmaya bak. Seni üniversite okutabilecek (En azından yol masrafı ve kiranı ödeyebilecek kadar kötü ise) o zaman üniv. kazanmaya bak, iş bulup yeme içme olayını ayarlarsın.

Oku tabi ki çok çok zor durumda değilsen ama sanayiye girip usta olursan ve çevre yaparsan ileri de iyi kazanırsın benden demesi.

Ek olarak diplomasızın, diplomalıdan daha çok kazandığı bir devirde yaşıyoruz ülke olarak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…