@tokiyo tersleyemiyorsunuz maalesef bildiğim kadarıyla. Yapmak mecburiyetindesiniz. Müdür yardımcısına derste geri kalmak istemiyorum, benden sonraki kişi yapabilir mi diye bir sorun isterseniz. Belki inisiyatif tanınabilir.
Yarın okulda nöbetçiyim. İnternette araştırdım müdüre çay götürme gibi şeyler gördüm. Cidden öğretmenlere ve müdüre çay götürmek için mi okula gidiyorum? Aslında benim için bir yandan iyi derslere girmeyeceğim. Ama neden çay götüreyim ki? Tam olarak okul nöbetçiliği ne oluyor internette bulamadım eğer nöbetçilik dışında bir şey yaptırırlarsa itiraz etmek isterim. 9. sınıfa gidiyorum derslerim çok kötü ama gittiğim okul en iyi okullardan birisi.
Ortaokulda iki kere nöbetçi oldum, öğretmenlere kağıt imazalayıp, duyuru felan yaparsın lisede ise 6 saat boyunca oturdum ve hiç birşey vermediler bizde telefon felan serbest ama yinede göstermemeye dikkat et önünde kitap olsun.
Nöbetçi olmak istiyorum fakat bu tür keyfi işleri yaptırırlarsa ne yapmalıyım? Hakkımı aramam gerekmez mi? Nöbetçi olmak istememin neden dersler boş geçiyor. Zaten okula dersler dışında faaliyetler olduğu için gidiyorum (arkadaşlar, ortam, futbol maçı...).