Okul sınavları yapılacak mı?

Bize ertelendi dendi sonra yapılacak dendi ve çalışıyorum, bu arada nasıl yüzyüze eğitimle canlı dersin sınavını aynı mantıkla yapıyorlar aklım almıyor. Hangimiz verim aldı canlı dersten?

Okul ile ev ortamı asla aynı değil herkes bilgisayardan ders anlayamaz. Kendimden örnek verecek olursam ben bilgisayardan asla test çözemiyorum okuduğumu bile anlamıyorum ama aynı testi bir kitap üzerinden çözersem aşırı güzel şekilde anlıyorum. Testi geçtim hocalar robot gibi gidiyor not falan aldırmıyorlar tam yazmaya başlıyoruz hop başka bir konuya geçiyor hoca, hocaya geriye gelir misiniz diyoruz yazsaydınız geçemem diyor. Arkadaşların da dediği gibi hocanın ya interneti kötü oluyor ya da bilgisayardan anlamıyor tam derse başlıyoruz ya internetleri gidiyor ya da derse tam başladığımızda gelen öğrencileri kabul etmek için ders sayfasını kapatıyorlar bu da süremizden gidiyor üstüne blok ders yapıyorlar, bu blok ders okulda yapılsa gram dikkatim dağılmaz aksine daha da dikkatimi verebiliyorum ama bilgisayarda çok zor oluyor başında kulaklık var ya o terletiyor ya bir şey oluyor yani her türlü dikkatin dağılıyor. İnternet ortamı ile okul ortamı asla bir tutulmamalı. Bu arada şu an 11. sınıfım şuana kadar çok güzel notlarla geçtim sınıfımı ama bu dönem hiç ümidim yok.

Okul ile ev ortamı asla aynı değil herkes bilgisayardan ders anlayamaz.
Aynı diyen olmadı.
Herkes anlayamaz ama şartlar böyle. Sizi bir şekilde sınamaları gerek.
Okula gidince de herkes anlayamıyor, o zaman neden isteyen bilgisayardan ders alsın demediniz?
Testi geçtim hocalar robot gibi gidiyor not falan aldırmıyorlar tam yazmaya başlıyoruz hop başka bir konuya geçiyor hoca, hocaya geriye gelir misiniz diyoruz yazsaydınız geçemem diyor.
O hoca ile alakalı. Eğitim hayatınızda çeşitli versiyonlarını göreceksiniz.

İnternet kopmasını bizim okul öğrenci sorumluluğunda diyor. Siz en iyi ihtimalle ortaöğretime gidiyorsunuz. İnternetten yapılsa bile en fazla ortalamanız düşer. Biz direkt dersten kalıyoruz. Ortalama ile ders geçme yok.
Hocanın öğrencileri onaylaması hocanın zeka seviyesini gösterir. Onaylama olmadan direkt alma seçeneği var ama kullanacak kapasite yok.

Daha önce de dediğim gibi okul ile evi bir tutan yok. Şartlar böyle. Elinde olsa herkese 100 verecek hocalarım da var, sınavı ödev sorusu gibi verip 1 saat sonra kağıda çözüp fotoğrafını atın diyen de var, önünde ve arkanda kamera olacak, sınavdan önce odayı videoya çekeceksin diyen hoca da var. Yapacak bir şey yok. Ağlayıp sızlamanın herhangi bir etkisi olmuyor. Onun yerine duruma olabildiğine ayak uydurmaya çalışın.

Ben her zaman okul sınavlarına karşı olmuşumdur. Hele ki bu süreçte, daha da karşı. Her öğrenciyi proje ve performans üzerinden değerlendirsinler.

Normal şartlarda da öğrenci sınavdan ili hafta önce çalışıyor. Öğretmen de sınav notuna doğrusal olarak veriyor derse katılım puanını.

Matematik biliminde Dik Üçgen görüyoruz ve öğretmen dershanesinden yayın yapıyor. Öğretmenim diyor ki, "Burası çocuk bahçesi."

Toplamda 60 dakikalık dersin sadece 30 dakikasını işliyoruz, yayını kapatıyor hoca.
Yanlış anlaşılmasın, öğretmenimiz bizler için çok gayret ediyor. Hakkı ödenmez ama bu gibi derslerden alınan verim de ortada...

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…