Okul sınavlarına çalışmak mı TYT'ye çalışmak mı?

drmstafaa

Hectopat
Yer
Ankara-Eskişehir
Daha fazla  
Öncelikle iyi sosyaller. 17 Mayıs'tan sonra okul sınavları başlayacak deniliyor ama kafam çok karışık. 11.sınıf derslerim son konular hariç gayet iyi. TYT temelim var, şimdi başlarsam eylül sonunda konuları bitirir, tamamen soru ve deneme çözme odaklı gidebilirim. Şimdi önceliğim 11.sınıf sınavları mı olmalı, yoksa TYT mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
TYT'ye çalışmak daha mantıklı. Neden ikisine birden çalış mıyorsun?

Dostum merhaba, cümlelerinden anladığım kadarıyla 11. sınıfsın şu anda. Kendini şimdiden sıkmaya başlama, temelinin olması bile yeterli. Zaten okul kursun veya dershaneye kaydolmanla beraber bu yaz hızlı TYT takviyesi alacaksın, yıl içinde 1. dönem boyunca tüm arkadaşların TYT çalışacak; denemelerin TYT üzerinden olacak. Sen konuları bitirsen bile unutacağın için baştan baştan TYT çalışacaksın. O yüzden sana tavsiyem 11. sınıf konularını güzel bir temelde oturtup seneni bitirmek. TYT dert etmen gereken bir olay olmamalı, TYT düzenli bir çalışmayla 3 ayda bitecek bir düzen tabii burada temeli olan bir öğrenciden bahsediyorum. TYT dediğimiz şeyin zor yanı paragraf ve problemlerden öteye gitmemekte. 11. sınıf konularını düzgün bir şekilde çalışıp notlarını yukarıda tut. Sana benden bir tavsiye, ben mart sonunda AYT biyoloji hariç her şeyi bitirip denemelere başlamıştım. Geçmiş yıllardaki biyolojiye güvenip az az çalışıyordum ve corona virüs sebebiyle konuların kalkması daha da pişkinleştirmişti beni biyoloji açısından. Sınava 1 aya kala tüm biyoloji konularımı bitirip, elimdeki 1-2 test kitabınıda bitirmiştim biyoloji adına. Ve sınav sonucumda 94,75 TYT, 69,5 AYT ile 29k yaptım , aslında iyi güzel gözüküyor gibi ama AYT biyolijim 6 net o yüzden TYT'yi çok önemsemektense hedefin AYT konuların olsun ve hiçbir dersi küçümseme

11.sınıfa çalış derdim. Yaz tatilinde TYT'yi halledebilirsin. (Evet sınava girdim.)

Haklısın fakat TYT olmadan AYT de olmaz. Hiç azımsanmayacak derecede iyi puan getirisi var. Sadece şanslısın ki konular kalktı.

Konuları mart sonunda bitirmiştim, keşke şanslı olsam. Dediğim gibi, tyt elbet bitecek sene içinde zaten. 11. sınıfta tyt bitiren arkadaşlarımın tek avantajı sene başındaki tyt netlerinden öteye gitmediğini de söyleyeyim.

Okul sınavlarına çalış, ortalaman düşmesin. TYT zaten yazın da biter, seneye yıl içinde de biter. Ben Eylül sonunda başlamıştım TYT'ye, Şubat başı gibi bitmişti diyebilirim. Çalışma tempon da önemli tabii. Ben her gün çalışsam da çok "hardcore" çalışmazdım.

Zaten 11.sınıfa bakarken AYT çalışmış olacak. Önden gitmesinin bir avantajı yok. Sadece kafa karışıklığı. Ancak önceden gördüğü TYT konularına bakabilir.

Zaten hardcore çalışma niyetim yok. Ne zaman hardcore çalışsam enerji direkt bitiyor. Isına ısına çalışmak en iyisi. Şu sıra 11'e ağırlık vereceğim. Teşekkür ederim hepinize.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…