Okul vs sanayi

Zekoo

Decapat
Arkadaşlar merhaba. Ben 15 yaşındayım lise 1 de kaldım bu sene ve şöyle bir şey var, çıraklık tarzı bir şey var. Bana ayarlayarak tanıdık bir hoca sanayiye gidip 6 gün çalışacağım. Asgari ücret alacağım ama bunu secersem bir daha okula dönemiyorum, dönüşü yok. Çok kararsızım. Var mıdır tavsiyeniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bunu en iyi sen bilirsin. Ben tabii ki herkesin okuması taraftarıyım ama olmuyor dersen başka çaren yok mecbur çalışacaksın zaten. Sınıfta kalman da derslerle aranın pek iyi olmadığını gösteriyor olabilir maalesef.

Arkadaşlar merhaba. Ben 15 yaşındayım lise 1 de kaldım bu sene ve şöyle bir şey var, çıraklık tarzı bir şey var. Bana ayarlayarak tanıdık bir hoca sanayiye gidip 6 gün çalışacağım. Asgari ücret alacağım ama bunu secersem bir daha okula dönemiyorum, dönüşü yok. Çok kararsızım. Var mıdır tavsiyeniz?
Dönüşü var aslında, eğer 1 sene sınıfta kalmışsan açığa geçme hakkın var, talep et, açığa geçersin bir sene, olmadı sanayide sorun çıktı, sene başında yeniden dilekçeyle örgün öğretime geçebilirsin.

Hakaret olarak anlama ama zaten sınıfta kalan birinin okumaya çok da hevesi yoktur olsa sınıfta kalmazdı zaten. O yüzden çıraklığa gidebilirsin bence galiba üniversite hedefin yok o yüzden sıkıntı olmaz. Ayrıca sanayide çok büyük paralar var daha bu yaşta başlarsan 4-5 seneye usta olursun falan filan gayet güzel olur. Okul okuyup bişey anlamadıktan sonra böyle daha mantıklı bence.

Tabii ki de sanayi ben sanayide çalışıyorum ve MESEM'e yeni kaydoldum her ay 5.100 TL para vereceğini söylüyorlar üstelik dükkan açma belgesi ve lise diploması veriyorlar. Çok güzel para var. Sana tavsiyem elektrikçi ol. Ben traktör parçası satan dükkanda çalışıyorum. Her ay parçalara zam geliyor. Çiftçiler de kazanmıyolar ve para ödeyemiyorlar. Uzun lafın kısası sanayide bazı ticaret işi yapan dükkanlar kazanmamaya başladı. Sen sen ol bir elektrikçide çalış.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı