Okul zaman kaybı mı?

Daha fazla  
Arkadaşlar ben okulun özellikle lisenin zaman kaybı olduğu kanaatindeyim ortalama bir lise günde 8 saat sürer ve ben bu 8 saat boyunca evdeyken 15-20 dakikada öğrenebileceğim bilgiyi öğreniyorum geriye kalan vakitler dersin kaynaması, hocanın sohbeti, gidiş geliş süresi, yoklama, teneffüsler, öğle arası ve müfredat dışı(müzik, dkab, Almanca gibi) derslerle geçiyor bunun dışında okulların kapanmasına son 2 3 hafta kala ve sınav haftaları zaten ders işlenmiyor eğer kabataj, GS gibi nam salmış liselerde okumuyorsanız ben lisenin bireye bir şey kattığını düşünmüyorum sizin bu konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

Lise eğitimleri orta sınıf içindir. Seni 9'dan 17'ye mesaisine hazırlar. Eğer ki senin hedefin bunun gibi bir şey ise (Ki toplumumuzun büyük bir bölümü bunu istiyor) lise bunun hazırlığıdır. Karar senin. Hayatta hangi sınıf olacağını sen seçersin Yönetilen mi ? Yöneten mi ?

Hocam o açıdan bakarsan her şeyden soğursun mesela geçirdiğin eğlenceli vakitler açısından bakarsan daha pozitif olursun.

Sayılı liseler dışında çoğu lise pek bir şey katmaz. Açık liseye geçebilirsiniz.

Açık lise okudum ve açık lise hayatım boyunca ücretsiz halk eğitim kurslarına gittim, bilgisayar kullanımı, F klavye kursu, İngilizce A1-A2 kursu vs. tabii başka şeylerde yaptım bu sırada sadece son 6 civarı üniversite için kursa gittim ve istediğim bölüm tutmuştu(mütercim tercümanlık). Okulda sadece gelip giden biriydim 10. sınıfta açığa geçtim keşke daha önce geçseydim. Okulu sevmeyen bir insan gerçekten açığa geçip kendini geliştirebilir mesela çıraklık yapıp bir meslek edinebilir. Ama onda bile gözü yoksa en iyisi okulda kalması tabii.

Ben de 11. sınıfta açığa geçmeyi düşünüyorum, ailemle konuşup geçeceğim.

Bence vakit kaybı. 10. Sınıfım yazılım okuyorum ve 15-20 saatte öğrenebileceğim bir programlama dilini bir yıl da görüyorum. Bu diğer tüm dersler için geçerli. Örneğin Edebiyat ve ingilizce okullar da çok yavaş anlatılıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…