Okul zorla deneme sınavı parası topluyor

Doğru ama her öğrenciden para almamalılar. Ücretsiz yapsınlar o zaman. Hatta şahsen ben müdürün bu işten kâr ettiğini düşünüyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Devlet okulundaysan okulun senden ek ücret almak gibi bir hakkı yok. Eğer öyle zorlama vs. varsa MEB'e git direkt olarak. Öğretmenler ve müdürün görevinden alınmasına kadar gider bu iş.

Sonuç olarak devlet okulunda deneme sınavına girmek zorunda değil, herhangi bir ücret ödemek zorundada değil, alınan paralarla okul gideri vs hallediliyor ya da müdür cebine atıyor başka bir açıklaması yok. Gidip MEB'e şikayet edebilirsin.

İfadeler: xBN
Ailesi okulun kurallarını belgelerini imzalarken böyle birşeye imza atmış olabilir dolayısıyla yasal
Evet ancak denemelere katılmak zorunlu değil. Dediğiniz gibi sözleşmede "denemeye katılmak zorunlu" yazabilir ancak "zorunlu olarak ücret alacağız" yazmak da saçma olur.

Biz elektrik kalorifer işi yapıyoruz. Hepsi en fazla 3 4 gün sürüyor. 8 9 bin arası fiyat alıyoruz, burada öyle derken kimse çalışmaz o fiyatlara.

Okulun deneme parası istemesinde sorun yok. Sonuçta deneme sınavlarının yayınevleri tarafından parayla satılıyor. Ama bana 60 TL aşırı fazla geldi. Geçen sene lisede 10'dan fazla denemeye girdim en pahalısı 7-8 TL fazla civarıydı. Eğer 60 TL ücreti 6-7 deneme için toptan veriyorsan ücret makul. Ama tek deneme için veriyorsan büyük ihtimalle orada başka bir şey vardır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…