Okula gitmek istememek

Ayanoji

Centipat
Daha fazla  
8. sınıf öğrencisiyim, aynı zamanda sosyal hayatı pek olmayan sıkıcı bir yaşamdayım. Ailemin "okul okuyan adam yüce adamdır!" düşüncesi uğruna okuyorum ve şu anda LGS sınavım var. Fakat çalışma motivasyonum yok ve okul bana göre değil, öğretmenlerin boş baskısına ve yaşıtlarımın davranışlarına artık katlanamıyorum, bunların yanı sıra okumazsam olması muhtemel olanlar üzerine gelecek kaygılarım var, meslek olarak da yazılım mühendisi olmak istiyorum. Gireceğim sınav yüzünden olmayan hayatımı daha da yok etmek hayattan aldığım zevki çok azaltmaya başladı. Ne yapmalıyım, okulu bıraksam gelecek kurmakta sıkıntı yaşar mıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hobilerinin üstüne git, anne babana da de ki ben bu eğitim sistemiyle dağ başında bile iş bulamam.

Evet yaşarsın artık Türkiyede markete bile üniversite mezunu adam alıyorlar kulaklarını kapat kimseye eyvallah etme oku güzelce kendi köşende takıl kral

Okulu bırakmak günümüzde çokta mantıksız bir fikir değil ancak bu fikir 8. sınıf öğrencisi için geçerli değil bence. İleride üniversite okumak istemeyip liseyi bitirdikten sonra çalışma hayatına girebilirsin tabii ama ortaokulda okulu bırakmak doğru değil diye düşünüyorum. En azından liseyi bitirmek için uğraş.

Hocam okulu bırakmayı aklından çıkar yasal olarak ve manevi anlamda bu imkansız ailen okuyan adam olur mantığına inanıyor devlet lise bitirme zorunluluğu kılıyor. LGS cidden baskın bir sınav yazılım mühendisliği efor gerektiren bir iş şimdiden gereken eforu gereken yere sarf etmezsen o işi öğrenirkende efor sarfetmeyeceğini düşünüyorum. Sık dişini yapacak bişey yok.

Sana okulun önemini şöyle özetleyeyim ben geçen sene babamı kaybettim ve şimdi mezuna kaldım lise Haziran'da yeni bitti bir tarafımı yırta yırta bir şeyler yapmaya çalışıyorum çünkü ailenin vereceği destek bir yere kadar.

Zamanla alışırsın. Ben 10.sınıfa kadar okumak istemezdim. Ortama fena adapte olunca 11.sınıfta tatil olmasını bile isteyemez oldum.

Yazılım mühendisliği için üniversite okuman iş bulman açısından çok önemli yani eğer olmak istiyorsan çalışman lazım.

Kardeşim, bu sefer de okumasan boş yere çalışmış olacaksın, sadece para kazanacaksın. Eğer erken emekli olurum diye düşünüyorsan 18 yaşının altında olduğun için sana bir sigortada yapamazlar. Sadece gençliğini yersin. Bende okumak istemiyorum ve şuan önümde kendime sunduğum iki seçenek var: lise'yi bitirip, çalışıp İsviçre'ye gitmek, biraz zor biliyorum. Yada bu ülkede kalıp sevdiğim iş olan elektrikçiliği yapmak. Benim de çok büyük hayallerim yok ama okuyorum. Bende çalışmadan girdiğim LGS'den 285 puan çektim ve şuan çöp bir meslek lisesinde okuyorum. Boş yapmamak gerekirse, bu yaşta çalışman iyi bir şey değil.

Vallahi sana şunu soyleyim bu sene dişini sıkıp LGS'de güzel bir liseye gelirsen lise yıllarında o kadar güzel geçecek. Ben pandemi diye çalışmadım OBP ile öğrenci alan bir liseye gittim ve hayatimin en kötü donemlerini yaşadım 3 okul değiştirdim. Su an açık lisedeyim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…