Okula gitmek istememek

Emin ol dostum, biz de bayılarak okula gitmiyoruz. Keşke bayılarak gitsek fakat maalesef sistem bu ve elimizden gelen bir şey yok. Daha 8. sınıfsın, okulu bırakmak gibi bir hata yapma. Lisede eğer geçebilirsen açığa geçmeyi deneyebilirsin.

Yazdıklarınıza bakınca okuldan değil de yalnızlıktan sıkılmışsınız, özellikle ki ergenliği yoğun yaşadığınız dönemlerdesiniz. Kimse okulu sevdiği için de gitmez zaten arkadaşları falan vardır anca öyle keyif alarak gider. Tavsiye verecek olursam da şu anda çok saçma bulacaksınız belki ama ailenizi dinlemeniz olacaktır.

Hocam inanın sabah küfür ede ede gidiyorum ama okuldaki arkadaşlarım olunca bir neşeleniyorum gün bitiyor eve gelip oyun oynuyorum işte.

Ben 9. sınıf öğrencisiyim ailem aynı kafada, derslere hiç çalışmadım OBP ile alan yaşadığım ortamdaki kötü meslek liselerinden birine gidiyorum sana tavsiyem okumayı düşünmüyorsan derslerden zevk almıyorsun benim gibi meslek lisesine gitmelisin. Mesela benim yaşadığım yer sanayı bölgesi gittiğim bölümde endüstriyel otomasyon sende bilişim, elektrik elektronik, makine tasarım gibi bölümleri olan bir meslek lisesine gidersen lise bittiği gibi meslek öğrenmiş olacaksın erkenden iş hayatına atılmanı sağlayacak. Şahsen ben böyle düşünüp meslek lisesine gittim iyi düşünmelisin.

Diyecek çok şeyim var da... Ban yemenin lüzumu yok. Sevan Nişanyan'ın şu videosunu izle, adamın ideolojisini görüşünü bir kenara at sadece okulun mantığını anlatmasına odaklan, deneyimle gelişiyor insanoğlu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…