Okula YKS çalışmak

MarkusRuhl

Hectopat
Makaleler
1
Arkadaşlar merhaba YKS sınavına açığa geçmeden hazirlanmış olanlara sorum olacak. Nasıl okul ile birlikte sınava çalıştınız, TYT konularından eksikler 11. sınıf konularından eksikler vs. derken bir yandan 12. sınıf ve sınavlar. En kötüsü de sayisalcı birisininin vaktinin çoğunu OBP uğruna edebiyat tarih felsefe çalışarak harcadığı bir dönem var sınav haftalarında. TYT AYT dengesini nasıl kurdunuz çok merak ediyorum. Yani sadece 12. sınıf konularini çalışacak birisinin düzenli olarak 9. sınıftan beri çalışıyor olması gerekiyor aksi takdirde yetişmesi imkansız.

Dostum okulunun o sınav haftalarında özellikle sözel derslerde yardım etmediğine emin misin çok acımasız bence eğer öyleyse. Ama her şeye rağmen bunlar sadece kısa bi dönem için geçerli olan şeyler, sen elinden geldiği kadar çalış içini ferah tut gerisi halloluyor. Mesela ben de koskoca ramazan ayı boyunca kütüphaneye gidip günün yarısında brawl stars oynuyordum ama sürecin bütününe baktığında sınava nasıl hazırlanman gerektiğini çözünce bu gibi boşluklar da sana minimum düzeyde zarar veriyor. Sıralamamı soracak olursan bu sene sayısalda 6 bin yaptım merak ettiğin başka şeyler varsa yazabilirsin.

Sayısal okuyorsun mırıldanıyorsun be dostum Ben dil öğrencisiydim, sayısaldan hazırlanarak iyi sayılacak bir derece yaptım, ben ne yapayım haykırayım mı bütün dünyaya Bahanelere sığınma çalışmaya başla. Okul zamanında da çok gereksiz gördüğün dersler varsa en arkalara geç, ana konulardan tekrarlarını yap ben öyle yapıyordum. Teneffüslerde de arkadaşlarla takılıyordum kendini bu kadar sıkmana gerek yok bence. Son aylara doğru sınıfın hepsi yavaştan derse kayıyor zaten. Ve diğer vereceğim en önemli tavsiye düzenli programlı çalış gerisi halloluyor kendi kendine. Başarılar dilerim

Bu arkadaşa katılıyorum, o oyun oynuyormuş bende arkadaşlarımla takılıyordum örnek olarak. Seni minimum yoracak ama zihnini dinlendirecek aralar yapmak seni daha dinç tutar.

İyiymiş valla hocam. Aşırı sokmanın stres yapmanın anlamı yok.
İnşallah biz de iyi bir sıralama yaparız.

12. sınıf konularını okulda işlendiği zamanda işledim (dershanemiz de okul ile paralel gidiyordu). 12. sınıf konularının 11. sınıf kadar ağır olmaması sayesinde artan zamanımı önce TYT, sonra 11. sınıf çalışmak için kullandım. OBP saçmalığı yüzünden okul sınavlarının olduğu hafta yks çalışmama ara verip okul sınavlarına çalıştım.
AYT matematik denemesi çözerken Youtube Shorts izlediğimi bile bilirim ilk 600'ün içindeyim. Dediğiniz gibi süreç boyunca güzelce çalışınca birkaç hafta boş geçse bile çok zararı olmuyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…