Okulda devamsızlık konusunda yapılan haksızlık

Makaleler
1
Yer
İzmir
Daha fazla  
Merhaba, lise son sınıf öğrencisi olarak yapılan bir haksızlıktan bahsetmek istiyorum. Şimdi benim kalan devamsızlık sürem 5 gün yani bir hafta okulların kapanmasına 3 hafta gibi bir süre var. Bizim sınıftan bir çocuğun devamsızlığı 3-4 hafta önce dolmuştu. Ancak çocuk müdür yardımcısına diyordu hocam dershanem var bilmem ne tamam git diyordu. Bir arkadaşı vardı bunun bu ikisi beraber bu müdürün yanına gidip duruyordu bu izinler için. Tabi devamsızlığa işlenmiyordu. Zaten adamın devamsızlığı dolmuş 20 tane şahit var. Ben de gidip dedim hocam uzaktan geliyorum ki okulda en uzak oturan 3 kişi var biri benim o sebeple dedim hem uzak Ramazan girdi bir de üniversite sınavı var dedim 1 hafta kendi izinlerimi kullansam 1 haftada izin verir misiniz dedim. Hayır dedi kanunen böyle bir şey yapamam falan. Dedim sınıftan var hakları dolup, sizden izin alıp gelmeyen onlar kaldı diyor. Halbuki işlemiyor bile benden 5 gram çalışkan diye dershaneye gidiyor diye ki benim de kursum var böyle saçma bir iş yapılabilir mi? Suç bu bildiğiniz haksızlık. Mesele okula gitmem değil dayanamam değil mesele benim ve bir çok kişinin hakkına girmesi. Ne ypacağımı bilemedim tekrar gidip konuşsam mı? Bir yere mi şikayet etsem bunları bir sonuç alır mıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Şikayet etsende bir sonuç alamazsın. Velini götürmeyi dene. Babanı daha doğrusu. Bizim okulda da vardı böyle şeyler. Velinin konuşması lazım. Belki o zaman izin verir.

Öyle müdürler çok var. Benim lise zamanlarımda 70lik rakı alıyorduk. Devamsızlığımız bir anda yok oluyordu. 4 Senelik lise hayatımın sanırım 2 senesi okula gitmişimdir. Hiçte kalmadım. Senin sorununa gelirsek; Önce anneni veya babanı götür rica etsinler. Baktın olmuyor artık sende pisliğe vurabilirsin. Tanıdığın arkadaşlarını organize edip hep beraber yaşadığın yere göre İL/İLÇE Milli Eğitim Müdürlüğüne dilekçe verin. Hiç bişey olmazsa müfettişle uğrasır saygıdeğer müdürcük.

@yusufselim766, şikayet edince nasıl sonuç çıkmıyor? Yönetmelik belli. Okul idaresi kafasına göre izin veremez. Şikayet edip yanına birkaç şahit de bulursa okula doğrudan müfettiş gelir ve gerekli incelemeleri yapar. Hakkınızı bilin, hakkınızı savunun. Ayrıca konu 2018 açılımlı. Konu çoktan çözüme kavuşmuştur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı