Okulda eşofman yasağı ve pantolon zorunluluğu var

Amerika bayrağının olması da ayrı bir kafa :D

Şaka maka hocam gerçekten kılık kıyafete uymak zorundasınız. İsterseniz veliniz konuşsun müdürle.

Burada zorunluluktan bahsetmiyoruz, bu durumun etik olarak uygun olup olmadığını tartışıyoruz.

Eskiden forma zorunluydu zaten yavaş yavaş ona dönülecek. Kriz mriz de yok ya... Millet gayet mutlu ki sebep olanları yeniden seçimle başta tuttu. Ekonomik kriz hikaye artık ben bunu düşünüyorum. Çoğu okul A4 istemiyor. Tam tersi A4 olayı yasaklandı. Sadece anaokulu ve ilkokul o da belki. Ortaokul ve lisede A4 olayı yok.

Nasıl yok? Okula her gittiğimde her yıl istediler. Lise ve ortaokul buna dahil. Ekonomik kriz yok demenin, dünya düz demek ile aynı şey olduğunu unutmayalım.

Burada zorunluluktan bahsetmiyoruz, bu durumun etik olarak uygun olup olmadığını tartışıyoruz.

Ben zaten uyuyorum.

Aslında biraz baktım da yönetmeliğin 3.maddesine göre (5) öğrenciler, beden eğitimi ve spor derslerinde eşofman, diğer spor etkinliklerinde ise etkinliğin özelliğine uygun.
Kıyafet giyer. Ancak öğrenciler tek tip eşofman veya spor kıyafeti giymeye zorlanamaz.

Diye yazılmış. Ama pantolon zorunlu olabilir yine de. Yönetmelikte pantolon zorunludur gibi bir şey bulamadım.

Etik olaraksa bence etik değil. Durumu olmayabilir öğrencinin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı