Okulda Karın Guruldaması

Josephh

Megapat
Makaleler
2
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci - Yeditepe Üniversitesi Endüstri Mühendisliği
Benim çok ilginç bir sorunum var. Aslında bu sorunun stresle alakalı olduğunu düşünüyorum fakat bir de size sormak istiyorum. Her nedense hiçbir yerde ve hiçbir zaman olmuyorken okulda ders sırasında midem şişiyor ve guruldamaya başlıyor. Özellikle yanımda bir arkadaşım varsa bu kesinlikle oluyor. Aranızda böyle bir sorun yaşayan var mı ya da var mı ben sorunun nedenini biliyorum diyen?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ciddi misin?
Neden böyle bir sorunun varsa doktara gitmek varken internete yazıyorsun?

Ciddi misin?
Neden böyle bir sorunun varsa doktara gitmek varken internete yazıyorsun?

Geçen sene gitmiştim bir ilaç vermişti ama faydası olmamıştı, şimdi bugün anfide aynı sorunu yaşayınca belki benimle aynı sorunu yaşayıp bir çözüm yolu bulan birisi vardır diye düşündüm ve yazdım.

Ben de sınavlarda tüm amfiye konser veriyorum midemle, cimcirirsen sesi kesiliyor ama genelde aç olduğum zamanlarda meydana geliyor. Ve evet, bunun sebebi stres ve gerginlik. Bununla alakalı tek gidebileceğin doktor psikolog.

Tuvalete çıkma alışkanlığınızı sabaha almaya çalışın. Okula gitmeden önce olursa, gün içinde rahat edersiniz. Büyük oranda bundan ve biraz da stresten kaynaklıdır. Tabii bir de aç kalmayın.

Stresin de etkisi olabilir ama bende de olan bir sorun olarak gözlemlediğim; sıkı pantolon, kemer sıkma gibi şeylerle karın bölgesinin rahat çalışmasını engellemek, tuvalete gerektiği zamanda çıkmamak, beslenilen öğünlerden de kaynaklı olabiliyor, tabi başka bir problemi de olabilir, en iyisi doktora görünmek.

@Josephh hocam konunun üstünden epey geçmiş ancak aynı sıkıntıları bende çekiyorum, bir çözüm bulabildiniz mi?

Vallahi o senelerde çektim biraz, doktorum tüm tahlilleri yaptırdı ama her şey normaldi. Evdeyken sorun yok ama toplu alanlarda büyük sıkıntı oluryordu bu olay. Sonradan yıl sonuna doğru korona geldi ve evde kaldığım için sorun olmadı. Bir süre sonrada geçti.

Bu geçiş döneminde en çok fark ettiğim şey sorunları takmamak. Okul yüz yüze iken dersleri çok fazla takıyor. Sevdiğim kız bana değer versin diye fazla önemsiyor, stres yapıyordum her şeyi. Korona başladı hiçbir şeyi umursamamaya başladım. Sadece keyfime bakıp işleri gerektiği kadar yapınca yavaş yavaş bu olay azaldı. Şu an yok bile. Hatta hani vücut o kadar yaptıki artık zorlasamda olmuyor.

Toplu bir ortamda yanımdaki insanların gururdayınca aklıma geliyor, moralleri bozulmasın diye komikliğe vuruyorum çünkü biliyorum ne kadar kötü bir şey olduğunu . Tabii onlarınki genelde açlıktan ama olsun .

Önerim bir doktora görün eğer sağlıksal bir şey yoksa direk bir şeyleri fazla sorun ettiğinden. Umursamamaya çalış sorun etme, kendine vakit ayır. Yaklaşık 1 yıl çektim ben bu illeti. Umarım hızlıca atlatırsın sende. Geçmiş olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…