Okulda korsan yazılım kullanımı

• Konuyu başlatan 70659
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 13
  • Görüntüleme 6.498

70659

Megapat
Makaleler
1
Herkese iyi günler, bilişim oğrencisi olduğum bir lisede Windows, Visual studio, Adobe pothoshop gibi yazılımlar korsan olarak kullanılıyor. Bu durumda bir şikayet olsa okula ceza kesilir mi ve sonuçları ne olur ? Bilgisi ve fikri olan arkadaşların paylaşmasını istiyorum, şimdiden teşekkür ederim :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Ceza kesilir. Özel bir lisede okumuştum. Sahte Windows'dan dolayı 50.000TL ceza yemişlerdi.
Yazdığını okuyunca burda kullanamayacağım bir laf ettim. 50.000 lira mı ? Her bilgisayar için kutulu windows alsak ortalama 30 pc'den 9000 tl'ye mi isabet eder ? Matematiğim kötüdür biraz :D (Bir windowsu 300 tl sayarak yazdım.) Yani orjinal alınsa 41.000 tl kâr. İyimiş :D

Yazdığını okuyunca burda kullanamayacağım bir laf ettim. 50.000 lira mı ? Her bilgisayar için kutulu windows alsak ortalama 30 pc'den 9000 tl'ye mi isabet eder ? Matematiğim kötüdür biraz :D (Bir windowsu 300 tl sayarak yazdım.) Yani orjinal alınsa 41.000 tl kâr. İyimiş :D
Tek tek almana gerek yok. Microsoft teklif veriyor toplu alımlarda.

Devlet okulunu cezai yaptırıma zorlamaları kötü reklam olur yapmazlar bence bir şey.

Son düzenleyen: Moderatör:
Devlet kurumlarında zaten korsan yazılımların kullanımı yasak.

İlk başta kurum (yani il bakanlığı vs.) İdari para cezası alır. Ardından bakanlık bu cezanın faturasını okul müdürüne ve bilişim öğretmeni suçlu olduğu için onlara karşı dava açarak cezayı onlara yıkar. :)

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı