Bugün tuvalete girerken arka cebimde de puff bar vardı. Hoca bir anda geldi üstümü aradı buldu. İsmimi sınıfımı falan aldı. Disipline vereceğim dedi bayagı yalvardım baskasına almıstım dedim hatta. Oglum niye boyle seylere bulasıyosunuz dedi benim olmadığına da inandı ama sıkıntı cıkar mı disiplin falan yer miyim?
Bugün tuvalete girerken arka cebimde de puff bar vardı. Hoca bir anda geldi üstümü aradı buldu. İsmimi sınıfımı falan aldı. Disipline vereceğim dedi bayagı yalvardım baskasına almıstım dedim hatta. Oglum niye boyle seylere bulasıyosunuz dedi benim olmadığına da inandı ama sıkıntı cıkar mı disiplin falan yer miyim?
Disipline verirse sorun olabilir ama vereceğini sanmam. Lisede defalarca sigarayla yakalanan arkadaşlarım olmuştu bir şey olmadı. Gerçi hocaya göre de değişiyor biraz.
Korkutmak istemiştir. Disiplin yesen de atılmazsın zaten merak etme. Okulda da bu tür şeyler barındırma yahu, yarın bir gün müfettiş gelir sıkıntı olur sen ve senin gibi üstünde bir şeyler gezdirenlerin üstüne kalır sorumluluk.
Duruma bağlı hocam, eskiden disiplin cezası almadıysanız ve disiplin kuruluna karşı iyi davranırsanız (pişmanlık vb) bir şey olmaz muhtemelen. Zaten olsa da bu adli suç olmadığından sicile yansımıyor.
Normal koşullarda sigara benzeri bağımlılık yapıcı maddelerin bulundurulması yasak ancak tamamen hoca insiyatifinde. 10 sene öncesinde bizim lisenin en az yarısı sigara içiyordu, çantasında yanında vardı ama okulda içmeyin yeter diyorlardı
Eğer çok gıcık bir hoca değilse gözünü korkutup bir daha getirme der, onu da senin iyiliğin için bu yaşta bu bağımlılıkları kazanma diye yapar