Okuldaki 3 gün devamsızlık sildirilebilir mi?

oggy2134

Centipat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
rtx 3060 i5 12450h 512 gb ssd 16 gb ram
Merhaba 10. sınıfım okulun 4 haftası ama benim 3 devamsızlığım var ve yarın gitmek istemiyorum. Devamsızlığmı geçen sene sildirdik yine slidirebilir mi velim?

Merhaba 10. sınıfım okulun 4 haftası ama benim 3 devamsızlığım var ve yarın gitmek istemiyorum. Devamsızlığmı geçen sene sildirdik yine slidirebilir mi velim?

Hocam sildirme diye bir şey yok o 1 sene önce kalktı ama şöyle bir şey var okulun sonlarına doğru devamsızlığını (normal devamsızlığını) özürlü devamsızlığa geçirirler

Devamsızlık sildirme diye bir şey yok. Eğer okulunuz yapıyorsa da yasal değil bu arada. Doğru olanı, veliniz okul idaresine gidip dilekçe doldurur ve özürsüz devamsızlıklarınız da özürlüye aktarılır, o da devamsızlıktan sayılır. Özürsüz 10, toplam 30 gün de devamsızlık hakkınız var.

Devamsızlık sildirme diye bir şey yok. Eğer okulunuz yapıyorsa da yasal değil bu arada. Doğru olanı, veliniz okul idaresine gidip dilekçe doldurur ve özürsüz devamsızlıklarınız da özürlüye aktarılır, o da devamsızlıktan sayılır. Özürsüz 10, toplam 30 gün de devamsızlık hakkınız var.

Yani özürlüye çeviriyorlar her türli değil mi?

@oggy2134, evet. Çeviriyorlar ancak veliniz, devamsızlık yapıldıktan sonraki beş iş günü içerisinde okula gitmeli. Eğer beş iş gününü geçerse okul idaresinin, devamsızlığınızı özürlüye çevirmeme hakkı var. Yönetmelikte yazan budur.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı