Okuldaki kelebek sistemi nasıl yapılıyor?

Teknococuk2

Megapat
Daha fazla  
Arkadaşlar çok merak ettim ve buraya açtım konuyu.
2 haftadır okulda sınav oluyoruz. Kelebek sistemi denilen sistem uygulanılıyor. Aynı dönemde olanlar yan yana ve çapraz oturmuyor. Her sınıfta sıralara numara verildi. Her sınavdan önce farklı bir liste geliyor ve herkesin hangi sınıfta hangi sırada sınava gireceği yazıyor.
1500 kişinin belirli bir düzene göre nasıl karışık halde oturacağı yer belirleniyor.
Bunu bilgisayarda nasıl yapıyor olabilirler?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisayara gerek yok bizim zamanımızda da vardı çok basit, uyduruyorum mesela bir 9.sınıf birde 12.sınıfı aynı sınıfta sınava sokuyorlar aynı sınıftan olanlar numaralarına göre 1 numaralı sıradan itibaren arka arkaya oturuyor. Müdüriyet kafasına ve mevcuda göre sınıfları dağıtıyor. Bilgisayarlık bir mevzu yok olay müdüriyette ve sınava giren hocalarda bitiyor.

Şöyle de bir durumdan bahsediyim buna rağmen benim yanımda oturan üst sınıflardan kız kendi sınavı bitince bana kopya verirdi bende sınavım erken bitince çıkmaz onun sorularını çözerdim.

İşin komik tarafından bahsediyim birgün ülkemizde yapılan böyle büyük önemli sınavlardan birinde bilgisayar ile insanların yerleri belirlenen sistem beni o kadar yer okul içinde, sınıf arkadaşımla aynı sınıfa aynı sıraya atadı. Tabi büyük ve ciddi bir sınav olduğu için kopya çekmek yürek ister kalkışmadık bile.

Son düzenleme:
Şöyle oluyor okulda yaklaşık 1200 öğrenci ve belirli saatlerde belirli sınıflarda sınav oluyor fakat dediğiniz gibi arka arkaya değil 9 10 11 12 karışık bir şekilde oturuyor ve genelde sorun çıkmıyor. Ve günde 2 sınav oluyoruz ve de herbiri için ayrı bir liste geliyor nerede gireceğimizle ilgili.
Bence bunu bilgisayar ortamından pratik bir şekilde yapmanın yolu olmalı.
1200 kişinin adı gideceği sınıf ve sıra yazıldığı için herhangi bir pratik yol olmadan yapılması çok zor ve sıkıntılı olur.

Excel üzerinde hazırlanmış bir betik yardımı ile yapıyorlar. Mantığı basit, bir tane ana çıktı şablonu mevcut. Bu şablon üzerine tüm sınıflar ayrı ayrı tablolar halinde giriliyor. Daha sonra oturma düzeni seçiliyor (genelde 2x2'lik düende ön sıra 9-11 arka 10-12 olarak seçilir) ve sınıf sırasına göre her koltuk için rastgele oraya oturacak olan öğrenci belirleniyor. Bir sınıfın oturma planı belirlenmesi bittiğinde çıktı tablosuna sırayla hepsi yazılıyor. Ayrıca bir öğrenci seçildiğinde eğer onunda ilgili satırına ve sıra numarası giriliyor. Böylece tüm sınıfların sadecr o sınıftaki mevcut için gideceği yerler gösterilmiş oluyor.

Hocam bilgilendirme için teşekkürler. Size bir şey sormak istiyorum, ancak biliyorsunuz link paylaşımı yasak bu yüzden özel mesaj atarmısınız, konu önemli.

Hocam bilgilendirme için teşekkürler. Size bir şey sormak istiyorum, ancak biliyorsunuz link paylaşımı yasak bu yüzden özel mesaj atarmısınız, konu önemli.
Özel mesaj tüm kullanıcılara kapalı durumda. Ek olarak özel mesaj üzerinden destek vermiyorum. Eğer burada konusu açılmış bir link ise herhangi bir sorun teşkil etmiyr.

Özel mesaj tüm kullanıcılara kapalı durumda. Ek olarak özel mesaj üzerinden destek vermiyorum. Eğer burada konusu açılmış bir link ise herhangi bir sorun teşkil etmiyr.
Link başka foruma ait, maxicep forumunda sizin hesabınız varmıydı ? @SypeR adına konu açılmış.

Linki paylaşabilir misin rica etsem?
Yardım - iPhone Sonsuzluk ( ∞ ) işaretini nasıl yaparım?
Link paylaşımı yüzünden site yönetimi ceza vermez ise memnun olurum, başka türlü cevap verilmiyor.
Maxicep yönetimi hesabın sahibi biziz dedi. Galiba uzun süre aktif olmayınca kapanmış hesabınız.
Bende şüphelendim o yüzden sordum, ama maxicep yönetimi bu şekilde bir açıklama yaptı.
Sonuçta siz bilirsiniz, ben hesabınızı çaldılar sandım ama değilmiş, buna hakları olduğunu sanmıyorum.

Bilgilendirme ve uyarınız için teşekkürler. Başkasına ait olan bir hesabın şifresini yönetim panelinden değiştirerek benle çok alakasız bir soru için benden izin almadan mesaj yazmışlar. Bakalım hesabın gerçek sahibine ne diye dönüş yapacaklar.

Tekrardan çok teşekkür ediyorum uyardığın için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…