Okuldaki zorbalık nasıl engellenebilir?

Fiziksel şiddet yoksa sorun yok bence, sözel tacizlere gülüp geçmeye alışabilirsin. Başta ben de kafaya takıyordum sonra onlarla beraber gülüp geçmeye başladım. Yok sayma da işe yarar.

Eskiden öyleydi belki ama şimdi değil. Adamlara sövsen tepki vermiyorlar. Kötü olan şimdi derslerini vermezlerse dışlayacaklar.

Sen de ona Limon kafa de.

Bir tane vursan -ama okkalı- akıllanır ama disiplin yiyebilirsin. Eğer liseydeysen başına iş açar. Öğretmenler de takmıyor zaten gittiğin okula göre değişir ama çoğu umursamıyor.

Ortaokulda disiplin yenmez korkutmak için derler.

Zorbalık artık bir suç bunu daha üst makam (hoca, rehberlik, müdür yardımcısı vb.) Gibi yerlere iletebilirsin sonuca bağlı ama şiddet en son çözüm olmalı hatta olmamalı eğer olmadı diyorsan saçını birazcık açabilirsin.

Sana tavsiyem asla okul'da şikayete başvurma, daha da düşersin.
İlk başlattığı zaman sende ona "Sarı Kafa" falan buna benzer küçük düşürücü şeyler söyleseydin, ikiniz eşit olurdunuz. Durum fazla büyümezdi, büyüse bile hem sana hem ona laf atarlardı.
Onun dışında başta elinizi ortaya koysaydınız, bu kadar fazla demezlerdi. Az söylerlerdi sizin zorunuza gitmezdi hem bu sizin hoşunuza bile gidebilirdi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…