Çok uzatacaklarını sanmıyorum. Biz yaptığımızda müdür bir sabah sıra yapıp tek tek kenara çekip azarlayıp yollamıştı. Sizin olay müdüre bile gitmemiş. Hoca kızar geçer.
Bilişim okuyorum kanka. Biyoloji ne haltıma yarayacak dersten soğutan sıkıcı bir şekilde anlatan bir hocanın dersine niye gireyimki? Biyoloji en sevdiğim 3 ders arasında yer alırken neden kaçayım? Kadının.
Madem bilişim okuyorsun bölümün hakkını vererek bitir. Hocayı sevmesende yarın o beğenmediğin biyoloji kurtaracak seni sonra bizim gibi ya 2 kere veya 3 kere mezuna kalıp yıllarına söversin ya da eşit ağırlıktan YBS okuyup sektörde ezilirsin. Sayısal'dan devam et abi tavsiyesi. Sayısal kurtaracak seni emin ol.
Tabii ki, "bizim sınıftan herkes har çarşamba öğle arası kaçar, biz de enayi gibi o sıkıcı biyoloji dersine girerdik." cümlesi açıklıyor. Adam derse girmek istemiyor, eğitim almak istemiyor. Neden zorla bir yükseköğretim kurumuna girecek ki?
Tabii ki ülkemizde sayısal çıkışlı olmak kurtulmanın tek yolu ama herkesin hayat planı çok farklı yollara çıkıyor o yüzden arkadaşın durumunu bilemeyeceğimiz için böyle diyoruz.
Kanka sabah kalkıp gitmem gereken bir topoloji dersim var, inan ki hiç gitmek istemiyorum. Ama gidiyorum, gitmek zorunda olduğumu biliyorum. Sorumluluk bilincinden bahsediyorum, bu söylediğim şey seni rahatsız ettiyse ne güzel. Bir daha kaçmazsın, bir ama son kez olur. Sonuçta senin hayatın, senin kararın.
Ha bu arada aldığım dislike umrumda değil, doğru bildiğimi veya düşündüğümü söylemekten geri durmam. Teşekkürler.