Okullar açılana kadar nasıl kilo verebilirim?

Benim tipime çok yakısın ben de 170 ve 64 kiloyum. Bana zayıf geliyor ben 70 kilo olmaya çalışıyorum. Ki 60 kilo halim baya cılız geliyordu bana. İdeal kiloya bakarsan 60 kilo ideal kiloya giriyor. Bence kilo vermeye çalışma zaten yaşından dolayı henüz gelişimin tamamlanmadığı için boyun da uzar ve görmek istediğin tipe sahip olursun.

Spor. Kendine bir zaman belirle ve o saatlerde yürüyüşe çık. 5-10 k. M. Yürürsün.
Ve az ye. Karbonhidrata abanma. Belirli ye, geceleri bir şey yeme.

Kaçıncı yüzyıldayız kardeşim ya. Gece yeme ne demek? Gece yiyince kilo mu alıyorsun ? İş tamamen kalori. Yaktığından daha az alırsan kilo vermeye başlarsın. Günlük proteinini almazsan kaslarını da verirsin. Kilo X 1.6 gram protein yeterli. Karbonhidratı sınırla. Su tutarlar. Karb kesersen vücuttaki suyu atarsın. Gündemin 2 litre su iç. Calisthenisc çalış.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yatmadan önce bir şey yeme anlamında demiş "gece yeme" olayını. Yediği şeyi sindirmesi zor olacağından sindirip uyu mantığıyla söylenmiş.

Kilo alamayan biri olarak söyleyeyim o kilolara düşmek istemezsiniz. Cılız gözüktürüyor.

Yatmadan önce bir şey yeme anlamında demiş "gece yeme" olayını. Yediği şeyi sindirmesi zor olacağından sindirip uyu mantığıyla söylenmiş.
Sanmam. Türk milletinde gece yersen kilo alırsın mantığı olduğu için o arkadaşta bu kafadan. Hem kanka sindirimle ne alakası var . Karabasan mı gelicek yiyip yatsa.

Uyurken sindirim yavaşlar.
Sindirimin yavaşlaması hiç birşey farketmez. Sonuçta eninde sonunda sindiriliyor. Dostum 5 ay clean bulk yaptım lütfen bana öğretme. Bazı günler sabahlayıp iki günün yemeğini yediğim bile oldu. Sonuç olarak bir günde aldığın kaloriye bağlı. Sindirim hikaye.

Ben de senin boyunda ve kilondayım hemen hemen. Tabiri caizse ayı gibi gözüküyorum ama kilomuz gayet normal. Senin yapman gereken yağlarını yakmak, mümkünse de kas kütleni artırmak. Kilo vereyim deme, bu sefer de neden bu kadar zayıfım diye dövünüp durursun.

Yahu niye az yiyorsun? Bu işin sencesi veya başkasıncası yok ki? Bana göre kiloluyum başkasına göre değilim ama kilom ve boyum normal? Gerekirse ailene söyle gidin diyetisyene veya en kötü sağlık ocağında aile hekimine git danış.

Neden kilolu olduğunu düşünüyorsun? zayıfsın ama göbeğin mi var? Bence takıntı yaptığın bir durum var. Bunu kendine sorman gerekiyor neden böyle düşünüyorsun diye?

Annenin yaptığı yemekleri ye. Vücut ağırlığı ile çalışmaya başla. Arada yürüyüş tabi ister kilolu ol, ister zayıf ol insan ömrünü uzatan bir şey. Vücudumuz hareket ederek sağlıklı kalabiliyor. Yürüyenler hatta belli ölçülerde koşanlar daha uzun ömürlü ve sağlıklı oluyorlar.

İnternette veya youtube da birçok vücut ağırlıklı çalışmayı bulabilirsin.

Mesela şunlar gibi yada calisthenics beginner diye aratırsan yeni başlayanlar için uygun vücut ağırlıklı veya street workout aletleriyle yapılan egzersizleri bulabilirsin.

Başlangıçta birkaç hareketin rutini bile yeterli olabilir. Mesela barfiks varsa çok iyi üst vücut çalıştırır hatta mide için de hareketler yapılabilir.

Barfiks yoksa veya yapamıyorsan şınav, plank, squat, lunge, burpee, yarım mekik gibi birkaç hareketi istasyon şeklinde yapabilirsin. Yani birinden başlayıp diğerine geçersin ve 1 tur atmış olursun. Bu şekilde birkaç tur yapabildiğin kadar yapabilirsin.

Google da calisthenics madbarz diye aratırsan farklı vücut bölgelerine göre yada full vücut çalıştıran hareketlerin istasyon çalışmalarının görsellerini bulabilirsin. Tabi bazıları için barfiks ve paralel bar gibi aletler gerekiyor.

Evde çalışmak için hazırlanmış paket programlar da var. Bunları aratırsan bulabilirsin. Genelde yağ yakma odaklı olsalar da kasları da geliştiriyor ve gerekirse daha yavaş ve yağ yakımı daha az odaklı çalışılabilir. Mesela Focus T25, Insanity Max 30, Hard Corps, P90 serisi vs gibi.

Şimdilik bunlar senin için yeterli olur. Bir süre sporla kendini geliştir sonra imkanın da varsa belki ekipman vs almaya çalışırsın. Mesela direnç lastikleri gibi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…