Okullar açıldı ama önlem yok

araba lastiği

Hectopat
Yer
Jant
Merhaba, bakanlık tarafından önceden belirlenen tarih, (6 Eylül) yani bugün 1.5 yıl sonra tekrar okuluma gittim. 8. sınıfa geçtim ve sınıf mevcudumuz yeni gelen öğrenciler dahil 50'ye yakındı. Bereket ki sınıfta birkaç kişi hariç herkeste maske vardı. Birer birer oturmamız gereken sıralarda ikişerli ikişerli oturuyorduk, üzerinde "sağlığın için buraya oturma" yazmasına rağmen... Kalabalığın içinde koşan, önündekini iten. Mesafe zaten hiç yok. Sınıf sıcak, camlar açık olmasına rağmen kokuyor ve PİS. Kapalı alanda risk daha fazla olduğu için teneffüslerde bahçeye çıkmak mecburiymiş güya. Teneffüse çıkarken yoğun bir izdiham var, maske olmasa salgın olduğunu anlayamazsınız, o derece. Arkadaşımla teneffüse çıktığımda kapıdaki kalabalığın azalması için birkaç dakika geç giriyorum. Bu izdiham çıkışta iki katı etkili oluyor. Okulda bir kişi COVID olsa buna eminim ki o gün içinde o okuldaki öğrencilerin yarısından çoğuna bulaşır. Gerçekten günün birinde birkaç kişi yüzünden hastalanacağım diye korkuyorum. Salgından dolayı gitmek isteğe bağlı fakat sınav öğrencisi olduğum için mecburen devam etmem gerekiyor, ne yapacağım bilmiyorum. Hem imkan yok (Mersin'de merkezi ve büyük bir okulda okumama rağmen), hem de salgın umurunda olan kişiler yok.

Evet bizim okulda da aynı hepsi bir anda çullanıyor nereye koşuyorlarsa artık anlayamıyorum sınıflardada sözde. Camlar açık olacaktı sürekli tüm camlar kapalı ateş kontrolü dediler. Nerede ateş kontrolü herkesi aldılar sınıfa bir şey demeden zaten.

Son düzenleyen: Moderatör:
Okullar kapanır 1-2 haftaya merak etme.

Burada da pek mesafe yok, Corona olmadan öncesini andırıyor bana ve sıralarda 2 kişi oturanlar var çoğunlukla.

Arkadaşlar neyden korkuyorsunuz bırakın ölelim bu ülkede hala okul okuma yaşındaysanız zaten ileride geleceğiniz yok demektir Türkiye Titanik gibi batıyor ve biz premium yolculardan değiliz ne yazık ki.

Okullar kapanır 1-2 haftaya merak etme.
Vallahi hocam kapansa ayrı dert, kapanmasa ayrı dert. Sınav öğrencisiyiz ya biz. Bireysel olarak çalışma bilincim var fakat okul olmaz ise disiplinli ve programlı bir şekilde çalışamam diye korkuyorum.

Arkadaşlar neyden korkuyorsunuz bırakın ölelim bu ülkede hala okul okuma yaşındaysanız zaten ileride geleceğiniz yok demektir Türkiye Titanik gibi batıyor ve biz premium yolculardan değiliz ne yazık ki.
Al kardeşim çay iç

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…