Okullar ertelenir mi?

Üstteki arkadaş dediğin ne kadar mantıklı konuşuyor bir bilsen.
Katılıyorum.

Düzeltme: Bu konu bence karışık bir konu ben sadece bu üstteki arkadaşların düşüncelerine katılıyorum ama dünya devletleri bile kararsız, önde gelen devletlerden biri bir tane karar çıkartıp uygulamaya koyuluyor, sonra tüm diğer devletler o adımları inceleyip farklı ufak tefek adımlar olsada benzer adımları uygulamaya koyuluyor, ucu açık bir konu hakkında tartışmayı tercih etmiyorum.

Son düzenleme:
Demek istediğimi anlamamışsınız galiba, insan hayatı; okuldan, avmden, kafeden, daha önemli.
Üstelik kış geldiği için daha da ağır olacak delta varyantı ile, burda mantık kuracak olursan yazdıklarımı iyi anlarsın, günde 250 kişi ölüyor ne sanıyorsunuz siz? Her gün 250 tane mezar açılıyor. Tek karantinada olan ülke biz değiliz, tek öğrencisi olan ülke biz değiliz, bundan yalnızca biz değil bütün dünya bütün öğrenciler bütün insanlar bunaldı. Okul ile açık alanı bir tutan arkadaşın da mantığına hayran kaldım. Öğrencileri günde saatlerce her ders 40 dakika 30-40-50 kişilik sınıflarda tutmak ne kadar pahalıya patlar onu uzmanlar tartışsın.
Bence mantık nedir sözlük anlamını araştırın derim.

Açılmayacaktır. O riski alamazlar.

2sinin de haklı olduğu taraflar var. 2si de aynı tarafta aslında.

Biri her yer açık olduğu için okulların da açılmasını istiyor. Buraya kadar haklı çünkü, hükümete karşıtlık yapıyor ama sonrasında online eğitim kanser diyor.
Diğeri "her yer açık olduğu için yükselen vaka sayıları dolayısıyla" maksimum 1 ay açabilirler diyor.

Sonuç olarak, ben her yer açık olduğu için okullar da açılsın diyen sonra da online eğitim kanser diye açılsın söyleminde bulunan arkadaşın mantığını anlamadım. Okullar açılırsa milyonlarca insan ev, yurt gibi konaklama vb. işlerle uğraşacak. 1 ay için değer mi? Üstelik 1 ay boyunca vaka sayılarının katlandığını düşünürsek yasaklar tekrar gelir bu sefer ayaklanma çıkar. Kaosa doğru sürükleniriz.

Açık alanlarla okul bir tutulması daha ironik bence hocam.

Hocam zaten ben demiyorum sadece okullar kapalı kalsın diye, okullar da eklenirse bu işin üstüne hiç içinde çıkılmaz.

Düğünlerinde etkisi var, benim şu an bulunduğum ilçede herkes gayet kalabalık şekilde düğün yapıyor ve 1 saat sonrası maskeler hep çene altında oluyor gözlemlediğim kadarıyla, ne yazık. Bizim ailemizde yaptı misal düğün, düğüne gelen birisin de Delta virüs olduğu ortaya çıktı, bizler temiz çıktık Allah'tan. Ama o Delta varyantlı virüs çıkan kişinin tanıdıkları da hep Delta varyantlı virüs olmuşlar.

Sadece Türkiye'de değil, neredeyse her ülke de okullar açılacak ve uzun süre kapanacağını sanmıyorum. Büyük ihtimalle 2 ay açık kalır sonra duruma göre reaksiyon gösterilir. Bakalım aşılar ve PCR testleri ne kadar başarılı olacak izleyip göreceğiz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…