Okullar ne zaman açılır?

Konuyu biraz değiştireceğim. 2021'de bence mutlaka sınavlar yapılacaktır bu seneki gibi, özel üniversitelere para lazım... Şahsi düşüncem, bu dönemde çalışanlar yine de istediği yerleri kazanacaktır. Hiç bahaneye gerek yok. Mart'tan beri okullar tatil/kapalı. Çalışmaya hiç ara vermeden devam eden bir üniversite adayı şuanda TYT konularını çoktan bitirmiş, AYT'deki eksiklerini kapatmaya başlıyordur. Her gün saatlerce çalışmaya da gerek yok, düzenli, aksatmadan, programına uyanlar 10-0 öndedir. Dediğim gibi krizi fırsata çevirenler elbette olacaktır, kimisi de yığılma vs. bahanesiyle çalışmadığının kılıfını velisine hazırlayacaktır... (Ailesinden Covid-19 pozitif çıkanlar için geçerli değildir bu dediklerim, onlara çok çok geçmiş olsun, gerçekten zor psikoloji...)

Kapının orada...

Son düzenleme:
Bence korona sorun teşkil etmeyecek seviyelere kadar tamamen kapatılıp sonrasında Korona'nın başladığı zaman da hangi sınıfta iseniz o Zaman'nın 2.dönemini yeniden görmek. Uzaktan eğitim sırf biz fırsat sunduk demek için olan bir şey. Zaten %50 oranında millet faydalanamadı.

Okullar okul olarak açılmasın. Okullar ibadethane olarak açılsın. Okullar cami olsun.
Okulların açılacağını düşünmüyorum. Çok gaza gelip açarlarsa onların istemedikleri bir şey olur.(baştakilerin )

İlden ile değişir bence mesela Sivas ta yaşıyorum ben hastahaneler tamamen dolu testi pozitif olanlar eve gönderiliyor. Her ilde farklı zamanda açamayacaklarına göre (biri bir konuda ilerde biri geride kalır) bu yıl zor açılır bence.

Tamamen eğitime ara verilmesi ve yeniden yasakların başlaması gerekiyor. Geleceğin 1-2YIL ertelenmesi bazı kişilerin tüm hayatını mal olmasından iyidir.

Tamamen eğitime ara verilmesi ve yeniden yasakların başlaması gerekiyor. Geleceğin 1-2YIL ertelenmesi bazı kişilerin tüm hayatını mal olmasından iyidir.
Bence de ama bu ciddi sorunlar yaratabilir Umarım üni sınavı tarihleri ertelenmez bu sene 10. Sınıfa geçtim en iyi ihtimal bir yıl en kötü iki yıl boyunca -bence- devam edecek virüs ve eğer 2 yıl olursa üni sınavında 9. sınıfın 1. dönemi ve 12. sınıftan sorumlu olurum İstediğim bölümden alakasız ve işime yaramayacak derslerde zaman kaybetmem böylece Tabii tamamen kendi düşüncem ve hayallerim bunlar.

Bende 11. sınıfa geçtim. 2 sene sonra sınava gireceğim. EBA başka kaynaklar canlı dersler falan hepsine katıldım. Ama yüzyüze olan eğitim daha kalıcı. Canlı ders olayı bir ara vardı o güzeldi istediğim soruyu hocaya sora biliyordum. Canlı ders 2 kez oldu ondan sonra olmadı daha. Bir de ortada çok büyük bir fırsat eşitsizliği var. Toplamda 18milyon öğrenci var. Bu öğrencilerin %50'si yararlanamıyor. Bazıları imkanı olmasına rağmen yararlanmıyor'da ya imkanı olmayan ne yapcak. Eğitim e korona sorun teşkil etmiyecek seviyelere geldiği zamana kadar ara verilmesi gerekiyor. Ya da uzaktan eğitim devam edip mesela 1 yılmı Okul'a gidemedin onun için telafi eğitim olması gerekiyor. 1yıllık açık 1 ayda falan kapanmaz. Adam gibi telafi eğitim verilmesi gerekiyor açıldığı zaman. Öyle süreklide ertelenip tarihlerin öğrenciyi psikolojik olarak yıpratmaya gerek yok. Ön görülemiyor mu ocak ayın'a kadar olacaklar? Görülüyor. Ama işlerine gelmiyor. Halka kitleniyor yine faturası. Vakalar artıyor yine.

1) Özel okullara para lazım.
2) MEB'e sormak lazım, 1 dönemi 1 haftada nasıl telafi edecekler, edilebiliyosa biz neden okula aylarca gidiyoruz?!
3) "Bence" okullar şubatın başında veya 11 Mart'ta açılsın ve hiçbir şey yokmuş gibi devam edilsin. Tabii bu sadece hayal, çünkü şuan 12 olanlar için sıkıntı olacak, özel apartman üniversiteler de aç kalacak...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…