Okullarda kalma sistemi nasıl oldu?

Seni etkilemeyecek ki büyük ihtimal bu ders olayı 10. sınıf olduğun için. Eski sisteme göre değerlendirilmen lazım.

Eski sistem hakkında bilgi almak istersen :

Eski sistemi biliyorum ama bir yerde okudum ornegin 9 ve 10. sinifta toplam 6 dersten kaldiysan sinifta kalıyorsun. Yani mesela 9. sinifta 5 zayif ders vardi 10. sinifta 1 tane zayif ders varsa direk sinifta kalıyorsun.

Eski sistemi biliyorum ama bir yerde okudum ornegin 9 ve 10. sinifta toplam 6 dersten kaldiysan sinifta kalıyorsun. Yani mesela 9. sinifta 5 zayif ders vardi 10. sinifta 1 tane zayif ders varsa direk sinifta kalıyorsun.
Alt sınıflardan gelen derslerle sorumlu derslerinin toplamı 6'dan fazla olursa evet kalıyorsun. Ancak nakil ve geçişlerden dolayı oluşan sorumluluklar bu sayıya dahil edilmiyor ve her geçtiğin sorumluluk sınavıyla yeni bir sorumluluk alma hakkın daha oluyor. Yani borcunu ödersen, 6 ders barajını aşmazsan ve şartları sağlarsan sıkıntı yok.

Ben 1 ya da 2 dersten kalirsam direk gidiyorum. Sorunlu ders olarak karnede 1 tane var ama toplam olarak 4 veya 5 olmasi lazim 50 alti.

Çok çalışmak gerek.

Calişsam ne olacak kimya berbat 1 edebiyat hocası zaten 10 konu soyluyorsa 9'undan bir şey cikmiyor yine farkli konulardan soru soruyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…