Okullarda Zorla Bağış Parası Toplanması

Vermeniz tabi ki zorunlu değil. Bunu açık bir şekilde dile getirirseniz çok fazla üstelemezler de zaten. Ama ne için olduğunu da öğrenin ve ona göre belki de vermeye karar verirsiniz. Onun dışında da vermeyelim etmeyelim tarzında arkadaş gruplarını falan velveleye vermek te çok doğru olmaz. Bunu sizin için değil genel olarak söylüyorum. Bu bağış kültürü dünyanın birçok yerinde ve gelişmiş ülkelerde de mevcut. Sadece okullarda da değil, spor kulüpleri ve derneklerde de bu tarz bağışlar toplanır ve insanlar buralara çok ciddi paralar verirler.

Zaten her şeyin listesini verseler biz de gönül rahatlığıyla veririz. Bir de MEB bu okullara para vermiyor mu? 100TL'lik fotokopi de vermezler, veremezler zaten.

Son düzenleyen: Moderatör:
Vermiyor. Uzaktan görüldüğü gibi değil işler. MEB yeterli hizmetli vermiyor. İŞ-KUR'un vereceği kişiler ise okullar açıldıktan çok çok uzun süre sonra göreve başlıyor. Çekilen fotokopilerde kağıt, mürekkep ve bozulduğunda makine parası genel olarak okuldan çıkıyor. Kaloriferli okullarda verilen kömür yetersiz olmakta. Kapı kırılıyor, bilgisayar bozuluyor, cam kırılıyor, ampuller patlıyor vs. Bunların çoğunu okul kendi karşılar. Okulların boyamasına gelelim. Milli Eğitim Müdürlüğü sadece boya verir. Al nasıl boyarsan boya tüm okulu ? Gönüllü öğretmenler yazın kendileri boyayabiliyorlarsa boyarlar. Yoksa yine ücretiyle boyacı tutulur. Düşünün ufak bir ev dairisini boyattığınızda ne kadar para ödüyorsunuz. Tüm okulu siz hesaplayın.

Öteden beri bu böyle olmuştur. Ha okul şunu tercih edebilir. Çok yakmaz kaloriferi, lambalar ve camlar kırık kalır. Öğretmenlere yazılı dışında fotokopi çekmeyi yasaklar, eğitim kalitesini düşürtür. Hizmetli tutmaz, okulu bok götürür.

Zaten maddi durumu kötü olandan almazlar. Varsa bir durum belirtirsiniz. Biz de yaşadık bu durumları. Benim de kötü zamanlarım oldu durumu belirtip ödememiştim. Fakat aile birliği toplantılarında bunun önemini velilere tebliğ ettiklerini düşünmekteyim.

Eğitime verilen paranın boşa gitmeyeceğini vurgularım. 100 TL ne ki ? Steam'de bir oyun 100TL. Veya 8 sigara fiyatı. Telefona, bilgisayara en üst düzey paraları veren nesil eğitim için bu kadar parayı ayıramıyorsa sıkıntı oradadır.

Sakın bana devlet ödesin, karşılasın demeyin. Karşıladıkları bu kadar.

Ben vermiyorum. Bağış adı altında cebe attıklarını düşünüyorum. Ben belediyenin dershanesine gidiyorum ve 1 kuruş dahi istemiyorlar. Test kitapları, soru bankaları ve fotokopiler cabası.

Demek zorla bagis he...

Normalde böyle bir zorunluluğunuz yok ancak senelerce okuduğunuz okul için de 100TL ücreti fazla görmemek lazım. Tek sorun bu paranın kime gittiğinin, nereye gittiğinin resmi olarak bilinmemesi.

Bu yüzden sizden bağış isteniyorsa A4 kağıdı alın koyun önlerine, deterjansa deterjan alın. Fazla iyi niyetle yaklaşınca o para müdürün cebine inebiliyor çünkü

Spor salonuna top alın gibi gibi, boya alın, lamba alın. Bu şekilde daha mantıklı olacaktır.
Okulun tek gelir kaynağı çoğu zaman kantin aidatı oluyor çünkü

Ödediğiniz paralar okul aile birliğine verilir ve parayı ödediğinize dair size bağış dekontu kesilir. Bundan sonra ister cebe atsın, ister hayra kullansın. Okul aile birliği harcamaları da tutulur tek tek. Ödemezseniz ne yaparlar hiç bir şey. Öderseniz ne olur, okul aile birliğine katkı sağlamış olursunuz. Buda size yol , su, elektrik olarak geri döner.

Okul aile birliği kantin işletebilir, okul bahçesini otopark yapabilir bu ve benzeri şekillerde de para kazanabilirler.

Çevresel olarak bu imkanlara sahip değillerse de öğrencilerden toplanabilir bu ve benzeri paralar. Talep bile edilmeden okul aile birliğine bağışta yapabilirsiniz. Yeter ki bağış dekontunuzu alın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…