Okulu bırakıp bir işte çalışmak mantıklı mı?

@mou senin için en iyi plan bu olacaktır.

18'den sonra karışanlar bile var üniversite tercihine, evlenmeye, herşeye karışan aileler var. Hiç çekilecek bir hayat değil bu. 18 olduktan sonra aile evinden çıkmak lazım böyle bir aile varsa.

Kaç defa konuştum 9 sınıfta batırdım ama yinede beni anlamıyor.

Daha Türkiye'de bile üniversite okumak istemeyen birine yurt dışında okumayı tavsiye etmek biraz saçma gibi geldi.

Türkiye'de bir gelecek göremediğinden olabilir.

En azından orada başarılı olursa elde edeceği bir şey var.

Ve kendini sıkıntıya vermesi lazım hayat toz pembe değil.

MESEM'e gitmek istedim ama annem göndermedi.

Bence açıkta hiç bilgisiz olmaktansa meslek lisesine gidip seveceğin bir bölümde okuyabilirsin ondan sonra dikey geçiş de yapabilirsin anne babanın kötülediği çoğu meslekte çok para var şu an.

Annem ikna olmuyor sıkıntı o.

Yurt dışında üniversite okuyacağım dersen belki olabilir açık liseye.

İkna olmuyorsa dersin yurt dışı üniversite masrafını siz verin ben 2 sene daha liseye giderim.

Daha Türkiye'de bile üniversite okumak istemeyen birine yurt dışında okumayı tavsiye etmek biraz saçma gibi geldi.
İngilizcem baya iyi hatta okulda bildiğim konular öğretiyorlar. Ve tanıdıklarım var kuaförluk belgesi alabilirsem gidebilirim.

Bence açıkta hiç bilgisiz olmaktansa meslek lisesine gidip seveceğin bir bölümde okuyabilirsin ondan sonra dikey geçiş de yapabilirsin anne babanın kötülediği çoğu meslekte çok para var şu an.
Annemde demiştim ama o anlamadı ve geleceğimi önemsemeyip beni mesleğe vermedi. Hala suçu bende buluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…