Okulu bırakıp bir işte çalışmak mantıklı mı?

Üniversiteye gidip bir iş kazansamda aynısı olcak.
İş hayatının geneli böyle buna yapacak bir şey yok. Üniversiteye girip bir işe çalışırsan daha resmi bir yerde çalışırsın, tatil günlerin belli olur, daha prestijli görünürsün. Bunlar için okumaya değer mi ona da sen karar vermen lazım, istemiyorsun zaten. Uzatmadan söyleyecek olursam şuan yapabileceğin şey ailenle ciddi şekilde konuşmak gerekirse tartışıp karşına almak. Yine ikna olmazlarsa derslerine çalışma, okulu umursama bunları görünce okumaya niyetin olmadığını görürler bir işe sokarlar. Liseyi de açığa alırsın en azından lise diplomam var dersin ileride bir işe girerken.

Öyle yapcam zaten birçok defa konuştum ama anlamak istemiyor annem. Baya bir azar yiyecem ama tek çare bu.

Bence senin gibi önce bir iş hayatını görmeli. Oradaki şartları ve sertliği görmeli ki kararını daha iyi versin.
İşe verirse görürüm.

Benim şuan bile sosyal hayatım yok o yüzdenden birşey değişmez.

Öyle yapcam zaten birçok defa konuştum ama anlamak istemiyor annem. Baya bir azar yiyecem ama tek çare bu.

İşe verirse görürüm.

Sosyal hayatın yoksa parayı ne yapmayı düşünüyorsun? Cidden meraktan soruyorum.

Belki de sosyal hayatın olmadığı için böyle düşünüyorsun, okumak istemiyorsun.Herkes konuşurken, gülerken sen onların arasına girip konuşamıyorsan okulu bırakmak istemen normal. Olay böyle değilse yalnız kalmayı seviyorsan ona diyecek bir şey yok. Ama iş hayatında arkadaşın dediği kıl müşteri çok var ve dayanılmaz oluyorlar bazen. Kış ve yaz ayındaki dertler çok önemli değil ama kıl müşteriler cidden insanı delirtiyor.

Mecburen katlanacam sosyal hayatım olmamasının nedeni sohbetlerinin ve kafa yapılarımızın uyuşmaması.

MESEM'e gitmek istedim ama annem göndermedi.

Açığa geçmek için kalman gerekiyor hayatının hatası olabilir. Çok küçüksün bence kendini keşfetmeye çalış neleri seviyorsun alternatif olarak neler yapabilirsin illa üniversite okumalısın diye bir şey yok ama hayatını sanayide geçirmek istemeyebilirsin bak yapabileceğin çok şey var.

Ben şuan zaten kendimi keşfettiğimi düşünüyor bir işte çalışırsam daha mutlu olurum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…