Okulu bırakıp sanyiye gitmek mantıklı mı?

CCC1453

Femtopat
Daha fazla  
Öncelikle selam. 11. sınıf bitti ve 12'ye geçtim ama hayatın şartları vs derken okulu bırakıp sanayiye gitmek istiyorum. Ama ailem okuyup rahat çalışmamı istiyorlar. Eğer geçme gibi bir imkanım olursa 10. sınıftan baslayabilirim(MEB'in sitesinde yazıyor) ama başlarsam 2 yılımıda çöpe atacağım. Buna değer mi bilmiyorum. Çaresizlikten hem 12'ye hazirlaniyorum hem de çalışacak yer arıyorum.

Diploma bu ülkede eşek de olsan şart. Ama insanı meslek sahibi yapan da diploması değil maalesef. Dersleriniz ortalama ve üzeriyse mutlaka okumaya devam edin. Bir diplomanız bulunsun. Vasatın altı durumdaysa lise mezuniyet belgesi de diploma kadar olmasa da önemli. İki türlü de en kötü ihtimalle liseyi bitirmeniz şart. Meslek sahibi olma açısından değil ama okumuş bir birey olma açısından.

Daha önce bir iş hayatın oldu mu, bu sıcakta sanayide çalışmak zoruna gitmeyecekse sabah 8 akşam 8 hayatın kayacak şekilde çalışmak zoruna gitmeyecekse bırak git,

Dostum diploma demek vasıf demek sanayide ki eleman 40 50 alıyor ben boş boşuna okuyorum vs laflarına kapılma.
Git 2 yıllık makine vs oku yurt dışına git.

Boş ver gitme 1 senen kalmış. Hemen ay sonu gelmiyor ailen ne güzel destekliyor seni onları dinle. Benim arkadaş öyle bir hata yaptı 2 hafta gitti bıraktı sonra serseri oldu sen olcan diye demiyorum ama zor.

Çevren nasıl önemli olan o bence ailen yardım edebilecek mi?

Çevren nasıl önemli olan o bence ailen yardım edebilecek mi?
Kral benim ailem emekçi çok paraları yok ama is dükkan vs gelirse yardım edebilirler

Dostum diploma demek vasıf demek sanayide ki eleman 40 50 alıyor ben boş boşuna okuyorum vs laflarına kapılma.
Git 2 yıllık makine vs oku yurt dışına git.
Reis eğer okumak zorunda kalırsamda makine veya uçak müh gibi şeyler düşünürüm

Daha önce bir iş hayatın oldu mu, bu sıcakta sanayide çalışmak zoruna gitmeyecekse sabah 8 akşam 8 hayatın kayacak şekilde çalışmak zoruna gitmeyecekse bırak git,
Eğer mesleğe geçebilsemde ben şimdi 16 yaşındayım kim beni kullanmadan yanında çalıştırıp sanat oğretirki. Ama 0da değilim orta seviyede elektrik ve az birazda cnc freze bilgim var.

Düşük puanlı istihdamı iyi olan bölümlerden birine yönelmen daha iyi olur sanayide onun bunun eşeği olursun ha illa okumayacağım dersen de kendi paranı kazanabileceğin bir şeyler yapmayı dene.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…