Hocam senin geçtiğin dönemden çok çok çok kısa bir süre önce geçtim. Babamın bir şirketi var var ve ben de orada çalışıyorum artık. Liseyi bitirdim, üniversite okumadım. Ama bu benim sevdiğim iş ve pişman değilim, maddi getirisi de iyi ve sonuçta benim yani babamın işi. Tek eksisi hayata erken atılmak, aslında iyi yönleri de var kötü yönleri de. Para kazanmayı, hayatı daha çabuk kavrıyorsun ama 18 yaşında gençliğin bitmiş oluyor. Ben okumadım ama en azından herhangi bir bireyin üniversiteye gidip, o ortamları yaşayıp, eğlenip, gezip tozup, rahat rahat vakit geçirmesini desteklerim. Hayata 3-4 sene geç başla acelen yok, istediğin meslek ne ise onun üzerine odaklan. Seni sanayiye versele ne olacaksın? Sonsuza kadar amele mi? 1-2 sene çalışıp inşaat işine dahil mi olacaksın? Eğer olacaksan yine değmez hocam. Hayatımızda bir daha asla bu yaşlara dönemeyeceğiz, ama hayatının geri kalanı boyunca zaten neredeyse Full çalışacaksın. Okulu bırakma, evet eğitim sistemimiz berbat vs. ama üniversite okuyup diğer gençler ile vakit geçirmen gerekiyor, en azından üniversite oku, o bölümün mesleğini yapmayacak olsan bile. Eğer çalışırsan bana inan hiç vakit kalmıyor kendine. Yoksa diğer gençler eğlenirken sen uzaktan izlersin, köpek gibi çalışıp para kazanmaya çalışırsın bu yaşta. Yani aşırı ciddi maddi ihtiyacınız yoksa ne gerek var hocam?