Okulu bırakmak mantıklı mı?

Aurqxx

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar şimdi ben sınıfta kalmıştım ve bu sene tekrar kalacağım gibi görünüyor. Okula giderken aileme yük oluyormuş gibi hissediyorum. İlk çocuk benim bu yüzden ne tepki verebilirler hiç bilmiyorum. Okulu bırakıp MESEM'e geçmeyi düşünüyorum. Sanayiye merakım var çok küçüklükten beri, oto sanayiye gitmeyi düşünüyorum.

Okula gitmekten gerçekten zevk almıyorsan, lisenin ve YKS'nin getireceği hızlı, yorucu çalışma rutinlerine uyamayağını düşünüyorsan bence bırakman iyi olabilir. Herkes okumalı diye bir şey yok, ilgin bu yöndeyse ustalaşıp bu zanaatle hayatını değerlendirmen daha iyi bir seçenek olabilir.

Okula gitmektense işe gitmek daha zevkli okulda yorgun ve halsizim hep.

Derslerine çalışmıyorsan veya çalışamıyorsan sanayiye gitmen daha iyi olabilir. Sınıfımdada bırakanlar oldu birkaç yıl acısını çok çekersin usta olduktan sonra maaşıyla çok güzel geçinirsin.

Okula gitmektense işe gitmek daha zevkli okulda yorgun ve halsizim hep.
Hocam daha önce sanayiye gidip çalıştınız mı hiç? Hayatınızı etkileyecek bir kararı böyle çabuk vermeyin derim. Sanayide çalışmak hafif değil. Ben 1 ay çalıştım ama her gün giderken sövüyordum, iş yerinde sövüyordum, dönerken sövüyordum. Sabah 8 de gidip gece 11 de çıktığım oldu. Bu yoğunluğa katlanabilecekseniz güzel para var.

Okula istemeden gidip umudun olmazsa zaman kaybı olur zaten iş şu anki hayatından bence 2 3 kat daha yorucu geçer ancak istiyorsanız bırakın okul hayatından bir umudunuz yok gibi belki işte daha mutlu olursunuz.

Ailen ile açık konuş ve gönüllü sorunsuz olarak davranmalısın. Gerekirse okul müdürlüğüde yardımcı olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…