Okulum çok uzak

Nech Tuğra

Hectopat
Daha fazla  
Notlarim cok dusuktu ailevi olaylardan kendimi veremedim simdi ıse bulundugum yerden okula gitmek 1 saat. Servis de yok, olsa bile çok pahalı. Ben ne yapacagim simdi bilmiyorum. Calis dediler calisamadim. Simdi okul cok ters zaten. Hadi onu gectim kış zamani daha kotu olacak. Burada sorun kendimde degil ailemde. Benim hayatimi hiçbir zaman iyi yonetmediler. Ben de kendimi veremedim. Simdi ne yapsam okul okumayip bir ise mi gitsem?

Okul dediğiniz lise mi? Liseyi mutlaka bitir, bitiremiyorsan bir şekilde açık lise oku ama lise diploman olsun. Üniversite dersen o artık boş iş; çok parlak bir öğrenci değilsen Türkiye'de sadece zaman ve para kaybı. Kesinlikle bir meslek öğrenmeye çalış; kasiyerlik, kuryelik, kargoculuk gibi meslekte yükselme imkânı olmayan kölelik diyebileceğimiz işlerle zaman kaybetme.

Bak dostum aileni suçlayıp hayatta bi halt olamazsan kendi zararına onlarin zararına bişey yok. O yüzden bahaneleri sebepleri fırlat bi kenara ailene degil kendine odaklan. Unutma nerlerden gectigin kimsenin umrunda degil tek umurlarinda olan şey sonuç. Başarılı mı başarısız mı?

Bak dostum aileni suçlayıp hayatta bi halt olamazsan kendi zararına onlarin zararına bişey yok. O yüzden bahaneleri sebepleri fırlat bi kenara ailene degil kendine odaklan. Unutma nerlerden gectigin kimsenin umrunda degil tek umurlarinda olan şey sonuç. Başarılı mı başarısız mı?
Ne yasadigimi biliyormusun peki

Ne yasadigimi biliyor musun peki.

Arkadaşlar dogru soyluyor olayın ıcınde olum falan olmadıkca senı etklıyene cok bir şey olmamalı bır tanıdıgımın annesı oldu her şeyı bıraktı boyle bir şeyse kımsenın laf etmeye hakkı yok ama oyle bir şey olmamıssa calısmamak kendı tercıhın.

Ne yasadigimi biliyormusun peki
Bilemeyiz tabii, ama inanın acıların çocuğu Emrah da olsanız ne yaşadığınız kimsenin umurunda olmuyor. Bu devirde babanızın oğlu da olsa kimse kimsenin gözünün yaşına bakmıyor; çalışıp başarılı olmanız lazım, nasıl yaptığınıza kimse bakmıyor; sadece yapıp yapamadığınıza bakıyor.

Notlarim cok dusuktu ailevi olaylardan kendimi veremedim simdi ıse bulundugum yerden okula gitmek 1 saat. Servis de yok, olsa bile çok pahalı. Ben ne yapacagim simdi bilmiyorum. Calis dediler calisamadim. Simdi okul cok ters zaten. Hadi onu gectim kış zamani daha kotu olacak. Burada sorun kendimde degil ailemde. Benim hayatimi hiçbir zaman iyi yonetmediler. Ben de kendimi veremedim. Simdi ne yapsam okul okumayip bir ise mi gitsem?

Bence lise de degilsen ciraklik okuluna git MESEM'e orada ustalik belgesini lise diplomasi olarak da kullanabilirsin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı