Okulumuzda deneme sınavı ile sözlü veriliyor

akcn

Zeptopat
Daha fazla  
Merhaba; bizim okulda KDS denilen bir sınav ile bizim sözlu notlarimiz veriliyor. Bundan şikayetçi olduğumuz için sınıfça 21 kişi toplu dilekçe verdik ancak müdürümüz bize dilekçelerin cevapları hakkında istemmize rağmen bilgilendirmede. Sonra mili eğitim şube müdürlüğüne gittim ancak o da müdürle aynı tarafta olduğu için KDS'ler yasalara uygun diyerek beni yolladı. Bana bu konuda yardımcı olur musunu? Z milli eğitim yönetmeliginin linkini bırakacağım bu insanlar yüzünden hak ettigimiz sözlü notlarini alamıyoruz. Eğer bilgisi olan varsa sadece kesin bilgisi olanlar yazsın. Yardımcı olun. Okul olarak çok zordayiz. CİMER'e mi yazsak diye düşündüm ama önce foruma yazayım dedim.

Dosya Ekleri

• 03111224_ooky.pdf
    602,6 KB · Görüntüleme: 304
Kaçıncı sınıfsınız? Lisedeyseniz açığa geçmeyi veya okul değiştirmeyi düşünebilirsiniz. Okul değiştirme olayı ortaokul için de geçerli Okullar genelde kendi bildiklerini okuyor. Çözüm üretmek zor.

Hoca gerçekten sözlü yapsaydı birine kolay birine zor geldi ya da 1 soru bilemedim neden bu kadar düşük aldım gibi şikayetler olacaktı çünkü işin içine insan faktörü giriyor. Bence adaletli olur en azından.

Liseye mi gidiyorsunuz ortaokula falan mı?

Kaçıncı sınıf olması fark eder mi?
Sözlü puanı, öğrencilerin sosyal etkinliklerdeki çalışmaları, derse hazırlıkları, ders içindeki etkinlikleri ve dersle ilgili araştırma çalışmaları değerlendirilerek verilir ve sonuç öğrenciye bildirilir."

Ders içi katılım dediğimiz şey öğrencinin ders içindeki durumuna göre verilir. Genelde tam olarak böyle olmasa da yazılı notları esas alınır. Öğretmenin tarzına göre performans sınavı yapıp da verilebilir. Ama deneme sınavına göre verilmesi anormal bir durum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Asıl yazılıya göre verilmesi anormal öyleyse kimse için sözlünün bir anlamı kalmıyor ve dediğiniz sınıf içi katılım olması gereken olsa da yine insan faktörü olduğu için adaletsiz kararlar olabilir ya da öğrenciler öyle hissedebilir. Ben de doğru bulmuyorum bu arada deneme ile verilmesini ama diğer yöntemlere göre daha "adaletli" olduğu için uyguluyorlar sanırım.

"Her dönemde tüm derslerden iki
performans puanı verilir. Bunlardan birisi birinci fıkra kapsamında yapılan
performans çalışmasına, diğeri ise öğrencinin derse hazırlık, devam, aktif
katılım ve örnek davranışlarına göre verilir. Zümre kararıyla performans
çalışmasına dayalı olarak bir performans puanı daha verilebilir."

Sözlülerden biri için performans ödevi vermeleri lazım. İkincisiyse öğretmenin görüşüne bırakılmış. Açıkçası zaten yukarıdaki şartları yerine getiren denemede ilgili derste de başarılı olur diye düşünüyorum. Her ne kadar puanın böyle verilmesi doğru olmasa da.

Direkt olarak MEB kaynakları dışında bir şey kullanmak yasak devlet okullarında. Bununla ebeveynlerinin uğraşması gerek ama. Farz et ki MEB dışında kaynak kullanmayacaklar, yönetimin ve öğretmenler sana karşı tavır takınabilir. Çünkü yayınevlerinden komisyon alıyorlar(Nereden biliyorsun diye sormayın.). O yüzden böyle bir şikayet işine girseniz bile okul değiştirmeniz yararınıza olacaktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…