Okulun boş gelmesi ve gitmek istememek

@Khazzo35 hocam siz tam bensiniz galiba. Ben de bilişim okuyorum, sayısal dersleri -kimya, matematik, fizik- kafam almıyor.
Bunları öğrenmekte problem yok da, öğretilmesinde problem var.

Tamamen tahtaya yazılanı defterine geçir, oradan bakarak çöz öğren mantığı var.

İşin püf noktası, nerede hangi işlem yapılacağı, bir probleme nereden başlanacağı ve ne şekilde çözülmesi gerektiği asla anlatılmaz.

Ezbere bir tane formül yazar öğretmen bozuntusu, bunu her probleme uygulamaya çalışırsın, ters giden bir şey olduğunda sen suçlusundur.

Bahsettiğiniz gibi yazılımcı olup iyi bir gelir elde ettiğiniz halde mi aileniz karşı çıkıyor?

@Gofret1923 bakın Haluk Tatar (TED konuşmacısı mühendis ve yazar) adam bu sisteme boş diyorsa gerisini takmam bile böyle bilgili insanlar bile boş diyor.

Biyoloji neyse müfredat olarak kalıtım hariç avrupa ile aynıyız ama matematik dersi direkt hesaplama ve işlem kabiliyeti diye yeniden adlandırılmalı.

@279508 hocam yazılımdan gelir elde ediyorum ama az, yani bi' 100-200 TL falan, o da arada bir. Freelancer takılıyorum. Ama yazılım dışında da gelir kaynaklarım var. Yani bir şeyler oluyor ve her ay, kendi masraflarımı çıkaracak kadar para kazanabiliyorum.

Zaten aileme göre benim eğitime daha çok önem verip, para kazanmayı takmamam gerekiyor. Gülmekten patlıyorum resmen. Bana göre para daha önemli. Çünkü para beni geliştiriyor -eğitimler vb. alıyorum-, ama okul beni geliştirmiyor.

İnsanların görüşleri ile fikir edinebilirsiniz ama bunu tamamen kopyalayıp olayın altından kalkamazsınız.

MEB'in yaptığı müfredatın eksiklikleri tabii ki var ama hepsine saçma demek mantıksız.

@Gofret1923 ben eğitim sistemi ve müfredat, baştan başa yanlışlıklar ve saçmalıklar içeriyor. MEB bakanı olsam, eğitim sistemini baştan yaratırdım.

@Gofret1923 ben eğitim sistemi ve müfredat, baştan başa yanlışlıklar ve saçmalıklar içeriyor. MEB bakanı olsam, eğitim sistemini baştan yaratırdım.
Baştan başa kısmı maalesef doğru değil.
Bilginin öğretilme şekli yanlış, bilgilerin kendisi değil.

@Gofret1923 bilgilere yanlış demedim zaten. Bilgiler bir sistem değildir ama bunu öğretme şekli bir sistemdir. Yani ikimizin dediği de aynı yola çıkıyor

@Gofret1923 Bunu sadece dediğim insan demiyor.

Felsefe hocamız matematik dersinden sonra konuştu ve şunları dedi: "O kadar üzülmeyin sizden çözmenizi istedikleri soruların zorluğu bir profesör ile aynı neredeyse" kendisi yurt dışı okumuş gayet bilgili biri.

@hadwiger dediğim video ve kişi.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…