Ben meslek lisesinde okuyan ve Üniversiteyi çok fazla isteyen birisiyim. Cuma günü Makina bölümü öğretmeni tüm 9. sınıfları konferans salonuna çağırarak önemli konular hakkında konuştu. Okulun seneye olacak kursundan bahsetti. Bu kurslar hafta içi her gün 2 saat hafta sonu cumartesi 8 saat olarak bedeli 1000 TL olacak. 9. sınıfların büyük bir kısmı gitmeyi düşünüyor. Diğer taraftan da aklım dershane için düşünüyor. Hayatımda hiç dershaneye gitmedim. Sizce üniversite için hangisi daha etkili olabilir ?
Hocam okul kursunun içeriği ne olacak? Eğer okulda aldığınız mesleki derslere yönelikse üniversite sınavına pek bir faydası olmaz.
Birde kaçıncı sınıfsınız acaba? Eğer 9. sınıf iseniz tavsiyem ikisine de gitmemeniz. Ev veya kütüphane ortamında çok az çalışarak, günde 1 saat mesela, az gibi görünse de her gün çalışırsanız eğer çok istediğiniz üniversitenin giriş sınavına geldiğinizde sadece son sene günde 15 saat çalışandan çok çok daha ilerde olursunuz. Para da cebinizde kalır.
Hocam okul kursunun içeriği ne olacak? Eğer okulda aldığınız mesleki derslere yönelikse üniversite sınavına pek bir faydası olmaz.
Birde kaçıncı sınıfsınız acaba? Eğer 9. sınıf iseniz tavsiyem ikisine de gitmemeniz. Ev veya kütüphane ortamında çok az çalışarak, günde 1 saat mesela, az gibi görünse de her gün çalışırsanız eğer çok istediğiniz üniversitenin giriş sınavına geldiğinizde sadece son sene günde 15 saat çalışandan çok çok daha ilerde olursunuz. Para da cebinizde kalır.
Okul platformunda ücretli bir kurs açılması yasaktır. Destekleme ve yetiştirme kursu ücretsiz olup bu kursları açan herhangi bir okul veya halk eğitim merkezine tercih yaparak katılabilirsin.
Bunun dışında maliyet durumu, imkanlar, hocaların senin düzeyine inebilme durumlarını göz önüne alarak tercihini yapabilirsin.
THE_MILLER haklı, okuldaki destekleme ve yetiştirme kursunda öğrenciden para talep edilemez. Tabii ki size kursta kullanmak üzere verecekleri yayınlar varsa bu durum değişebilir.
Eğer kültür öğretmenlerinden memnunsan bu seçenek düşünülebilir. Dersane hem daha külfetli hem de okul derslerine daha uzak olacaktır. Okul kursunda YGS hazırlığı yanında ders notlarını yükseltme avantajın olabilir. Bu arada YGS konularının 9.sınıf konularıyla olan ilişkisi de gözönünde bulundurulmalı.