Okumak mı çalışmak mı?

Denisso

Picopat
Daha fazla  
Selam, ben okumak ile işe başlamak arasında bir seçim yapmak istiyorum ve tam karar veremedim.
Mezuna kalmış biri olarak çok üşengecim ve hiç ders çalışasım gelmiyor. Hobim olan çizim yüzünden gidersem grafik tasarım bölümüne giderim. Bunun yanında babamın malzeme sattığı bir iş yeri var orada da çalışabilirim (testere, su pompası, elektrikli matkap gibi kısaca işe yarar şeyler) satıyor. Son zamanlar da internete de dökmeye başladı işini bunun yüzünden kolay para kaynağı gibi geliyor. 4 yıl ya da 2 yıl okuyup en fazla 20 k kazanabilecekken (tahmini) şimdiden orada çalışsam daha iyi gibi gözüküyor. Sizce üniversite diploması almak için okunur mu yoksa zaman kaybı mı bana yol gösterseniz.

Eğer ki evin tek çocuğuysanız aile işinin başında durmaktan en iyi seçeneklerden biri diyebilirim. En başta paradan önce kendi işinizin patronu olmak ile başkasının altında çalışmak çok başka şeyler. Eğer ki aile işinin maddi getirisi de iyiyse, benim tavsiyem işinizin başında durmanız olacaktır.

Peki diploma konusu önemli mi pek bilgim yok.

Nerede eğitim aldığın, gerçekten bir şeyler öğrenmek istiyor musun bunlar önemli etkenler.

Eğer okulun iyiyse ve gerçekten bir şeyler öğrenmek istiyorsan okuman daha mantıklı. Boş zamanlarında çalışırsın.

Bir gün iş yeriniz batabilir ama diploman her zaman cebinde garantin olur. Her şeyin bir zamanı var ilk oku sonra ömür boyu çalışacaksın zaten. Genellikle bu soruyu okuyası olmayan insanlar sorduğu için duymak istediklerini duyuyorlar kendi kaderini kendin yazarsın bunu unutma ve söz konusu aile dükkanı dahi olsa sen kendini ilgilendirirsin ona göre kendi geleceğini kur. Önce okulunu garantile sonra işini.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…