Okumak mı sanayide iş öğrenmek mi?

654769

Decapat
Her erkeğin geleceğini belirlediği evredeyim, ancak çevrem beni çok arafta bıraktı. Anne tarafım eğitime çok önem veren, "aç kal ama cahil kalma" zihniyetinde insanlar. Anne tarafı çok üzerime titredi; ilk torun olduğum için ananem, dedem, dayımlar vs. Bir yandan onlara da mahcup olmak istemiyorum. Meslekte otomasyon okumak istiyordum ama beni zorla 2 yıl Anadolu'ya gönderdiler. Ben de inatla çalışmadım, kaldım. Şimdi önümde iki yol var: Ya sevdiğim bölüm psikoloji için çok çalışıp gerekirse gecemi gündüzüme katar yaparım ya da 4 yılda MESEM'de meslek öğrenir, sanayide hayatımı geçiririm. Şimdi okursam para konusunda sıkıntı yaşarım ama bulunduğum ortamlar iyi olur, hem sevdiğim işi yaparım. Ancak parası olmayan adamı annesi dahil adam yerine koymuyor. Sanayide ise ortalama insan tiplerini biliyorsunuz zaten, ömrümü onlarla geçirmek istemiyorum. Bu sefer de okumamış, yağ pas içinde çalışan cahil olarak bakılacak. Az para, iyi ortam mı? Çok para, kötü ortam mı? Yol gösterin.

Okumak bu devirde herkesin yaptığı şey ama şu da var sen sanayiye gittiğin zaman ezileceksin bağıracaklar çağıracaklar bunlara daynman lazım sinirlerine hakim olman lazım sabır işi yani ona göre sen seçicen.

Ama ondan sonra da usta olup büyük paralar kazanabilir.

Çevrene bakma hangisi senin için en verimli olursa ona yönel. Sağlam bir ustanın yanında 2 seneye çekmez kalfa bile olursun. Anadolu eski liyakatini kaybetti artık bende Anadolu lisesinden bu sene mezun oldum sınava giridim sayısladan 250 bin yaptım şimdi tercih yapsan boşta kalcan yapmasan bir senen gidecek keşke diyorum motor meslek lisesi okusaydımda bir usta olurdum.

Sanayi ortamı kadar hoş ortam bulamazsın dostum hainler elbet karşına çıkacaktır eğer dürüst olup çizgini bozmazsan helale haram katmazsan yarın bir gün çok iyi ortamdakiler yanına dizilirler bile.

tercih senin açık net.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…