Okumanın yaşı var mı?

Makaleler
49
İsterse 40 yaşında olsun istediği yeri kazanır diyenler var. Ben buna katılmıyorum.

Deli gibi çalışıp Cerrahpaşa tıp'a giremeyen var. Bir de -isterse- insan istediği yeri kazanırmış. Hadi buyur, Cerrahpaşa tıp. Çok saçma geliyor.

1 yılda ne yapacaksın, 40 yaşında adam?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bir şeyi istersen başarırsın bence bu söylemini yanlış buldum(Kendimce). Yani senin baktığın bakış açısı da bence yanlış.

Genç yaşımda okuyamazsam en kötü sanayide falan işe girmeyi denerim, yine de 40 yaşına kadar aile evinde işsiz işsiz oturacağıma kendimi öldürürüm şahsen.

Kendim için konuşuyorum tabii, isteyen otursun ailesinin evinde sonsuza kadar.

Okumanın yaşı yok ibaresi tam bir fiyasko bana göre. 30'dan sonra okumak saçmalık geliyor. Bizde de şu an var adam 30-40 yaşında gelmiş Veterinerlik okuyor. Değmez bence. Yaş demek yaşam demek ve belli zamandan sonra artık fire verebileceğin zaman dilimi kalmıyor.

Buradaki genel kasıt tıp mühendislik vs değil. Zaten 18 yaşında giren bir birey dahi iş imkânı hakkında bin türlü şüphe ile giriyor belli başlı bölümler hariç. 40 yaşındaki adam üniversiteye diploma için girmez. Sosyoloji felsefe hukuk tarzı sosyal bilimlerin doğurdu merakı gidermek için okuyabilir. Bunu isteyecek enerji maddi imkan olması lazım en başta.

Bir şeyi istersen başarırsın bence bu söylemini yanlış buldum(Kendimce). Yani senin baktığın bakış açısı da bence yanlış.

İstersen başarırsın diye bir şey demedim hocam. Sen yanlış anladın.

Bunu isteyecek enerji maddi imkan olması lazım en başta.

0 temel ile kazanamaz güzel yerleri bana göre. Ha istisnalar çıkabilir ama istisnalar kaideyi bozmaz.

@The Tribal Chief 40 yaşında adam Cerrahpaşa Tıp kazanır ancak 1 yıllık altyapı ile çok zor.

Bir de soru ne? "Okumanın yaşı var mı?" mı? Yoksa "Her bölüm her yaşta kazanılabilir mi?" mi?

Başlık ve içerik uyumsuz.

Ben aslında güzel yerleri kazanamaz anlamında demek istedim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı