Diğer Okunanı anlayamamak

deniz karaca

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba hocam, öncelikle DEHB problemiyle boğuşan birisi olmama rağmen hiçbir zaman okuduğumu idrak etmek gibi bir problemim olmamıştı. Roman, kitap, test, sınavdır odur budur, hiçbir zaman böyle bir derdim yoktu. Son dönemlerde ciddi anlamda bu sorunu yaşamaya başladım. Okuduğumu anlayamıyorum; birkaç sefer üstünden geçmem gerekiyor, bazen yanlış anlıyorum. "böyle bir şey söylememiştir." deyip şaşırıyorum. Tekrar okuduğumda idrak ediyorum. Bunun sebebi nedir? Aklıma gelen tek neden, sosyal medya nedeniyle mahvolan odaklanma süremiz. Tavsiyelerinizi dinlemek isterim.

Hocam belki de son zamanlarda zihinsel olarak yorulmuş olabilirsiniz. Veya yoğun işlerle ilgileniyor olabilirsiniz. Yani bu tarz olaylar var mı şu an.

O zaman gayet normal suçu sosyal medyaya falan atmaya gerek yok. Ayda yılda bir eline kitap alan tiplerdensen kitap okumayı alışkanlık haline getirmeden tabii ki okuduğunu anlayamazsın.
O zaman gayet normal suçu sosyal medyaya falan atmaya gerek yok. Ayda yılda bir eline kitap alan tiplerdensen kitap okumayı alışkanlık haline getirmeden tabii ki okuduğunu anlayamazsın.
Hocam, iyi de daha evvel de düzenli kitap okuma alışkanlığı olmayan benim böyle bir şikayetim yoktu. Ben ona takılıyorum.

Hocam, iyi de daha evvel de düzenli kitap okuma alışkanlığı olmayan benim böyle bir şikayetim yoktu. Ben ona takılıyorum.

Hocam bence de konuyu tam kitaba bağlamak yanlış olur ben belki toplasan hayatımda 50-60 tane kitap okumuşumdur yılda 1 kitap falan okurum ama okuduğumu anlama ile ilgili problemim hiç olmadı.

Yatma saatin akşam 11'i geçiyor mu? Sürekli şeker tükettiğin bir diyet düzenin mi var? Düzenli olarak sporunu yapıyor musun? Vücudunun ihtiyaçları önemli.

Hocam belki de son zamanlarda zihinsel olarak yorulmuş olabilirsiniz. Veya yoğun işlerle ilgileniyor olabilirsiniz. Yani bu tarz olaylar var mı şu an.
Her zamanki gibi devam ediyorum, değişen bir şeyim yok gibi. Sorunun ilerlemesinden korkuyorum.

Yatma saatin akşam 11'i geçiyor mu? Sürekli şeker tükettiğin bir diyet düzenin mi var? Düzenli olarak sporunu yapıyor musun? Vücudunun ihtiyaçları önemli.
Beslenme berbat, uyku dengesi hiç yok. Yürümek haricinde spor da yok açıkçası.

O zaman okuduğun kitaplar daha basit kitaplardı şimdi dili ağırlaşınca normal.
Hocam, genel anlamda bir okuduğumu idrak edememe problemiyle boğuşuyorum. Dediğim gibi, önüme çıkan postlardan altyazılı dizilere dek şu an aniden yaşanması ürkütüyor.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı