Okuyacak kitap bulamıyorum

twuaj21

Yoctopat
Daha fazla  
İyi günler. Benim sorunum canımı çok sıkıyor. Yardım almaya geldim :). Ben genellikle hep tarih ve politika kitapları okurum ama son zamanlarda biraz değişiklik yapayım dedim ve roman okumaya karar verdim. Ancak roman okuyamıyorum. O betimlemeler beni aşırı bunaltıyor. Aldığım kitaplar bu arada popüler kitaplar, herkesin önerdiği kitaplar ama sevemedim. Sizce roman okumak gerçekten gerekli mi? Yani ben aslında biraz da kendimi geliştirmek için roman okumaya karar vermiştim. Roman okumazsam kaybım olur mu? Siz sevmediğiniz kitapları sırf başkaları okuyor diye okumaya çalıştınız mı? Ben mi hata yapıyorum tarih ve politika kitabı okumaya devam mı etmem gerekiyor?

Kayıp denmez fakat roman, tarih, bilim vs. her tür okunmalı.Bence siz kafanıza göre bir roman bulamamışsınız hangi romanları okudunuz veya okumayı denediniz acaba?

Kayıp denmez fakat roman, tarih, bilim vs. her tür okunmalı.Bence siz kafanıza göre bir roman bulamamışsınız hangi romanları okudunuz veya okumayı denediniz acaba?
Stephen King Medyum ve Fahrenheit 451 okumaya çalıştım ama ikisininde de 50 sayfa okudum ve sıkıldım. Medyum kitabının film uyarlaması olan The Shining filmini izlemiştim ve çok beğenmiştim ama kitaba ısınamadım. Fahrenheit 451 ise ne anlattığını anlamıyorum sürekli bir betimleme yapıyor ve betimleme gördüğüm anda odağım kayboluyor gözlerim okuyor ama beynim ne okuduğumu kavramıyor.

Roman okumanın çok faydası olduğunu düşünüyorum. İlk olarak İnce Memed serisini öneririm. Kendi kültürüne ait bir Roman olduğundan bağlanmanın zor olacağını düşünmüyorum.

Stephen King kullandığı dil ağır değildir. Agatha Christie de önerebilirim.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Özellikle çok satanlar veya New York çok satanları gibi kitaplardan uzak durmanı öneririm. Bunlarda özellikle Global dünya düşünülmediğinden(yer, insan adları falan kafan karışabiliyor) ve benim gibi sevmediğin bir ülke, kültür varsa okuması yorucu olabiliyor ve kafanda o dünyaya bağlanamıyorsun.

Stephen King Medyum ve Fahrenheit 451 okumaya çalıştım ama ikisininde de 50 sayfa okudum ve sıkıldım. Medyum kitabının film uyarlaması olan The Shining filmini izlemiştim ve çok beğenmiştim ama kitaba ısınamadım. Fahrenheit 451 ise ne anlattığını anlamıyorum sürekli bir betimleme yapıyor ve betimleme gördüğüm anda odağım kayboluyor gözlerim okuyor ama beynim ne okuduğumu kavramıyor.
Fahrenheit'e hiç bulaşma. The Shining ise filmden de anlaşıldığı üzere çok tek düze. King'den Hayvan Mezarlığı'nı tavsiye ederim. Çok daha akıcı. Başlangıç için önereceğim kitaplar şunlar:

Huckleberry Finn'in Maceraları
Martin Eden
Monte Cristo Kontu
Otomatik Portakal
Çalıkuşu
Eşekli Kütüphaneci
Melekler Ve Şeytanlar

Başlangıç için kaliteli eserler olduklarını düşünüyorum. Seni üzmezler.

Roman okumanın çok faydası olduğunu düşünüyorum. İlk olarak İnce Memed serisini öneririm. Kendi kültürüne ait bir Roman olduğundan bağlanmanın zor olacağını düşünmüyorum.

Stephen King kullandığı dil ağır değildir. Agatha Christie de önerebilirim.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Özellikle çok satanlar veya New York çok satanları gibi kitaplardan uzak durmanı öneririm. Bunlarda özellikle Global dünya düşünülmediğinden(yer, insan adları falan kafan karışabiliyor) ve benim gibi sevmediğin bir ülke, kültür varsa okuması yorucu olabiliyor ve kafanda o dünyaya bağlanamıyorsun.

Roman okumanın faydasız olduğunu iddia eden çok insan var (tabii ki okumayanlar) fakat çok faydalı olduğunu düşünüyorum.

Fahrenheit'e hiç bulaşma. The Shining ise filmden de anlaşıldığı üzere çok tek düze. King'den Hayvan Mezarlığı'nı tavsiye ederim. Çok daha akıcı. Başlangıç için önereceğim kitaplar şunlar:

Huckleberry Finn'in Maceraları
Martin Eden
Monte Cristo Kontu
Otomatik Portakal
Çalıkuşu
Eşekli Kütüphaneci
Melekler Ve Şeytanlar

Başlangıç için kaliteli eserler olduklarını düşünüyorum. Seni üzmezler.
Öneriler için teşekkürler. Melekler Ve Şeytanlar kitabının bir seri olduğunu duymuştum. Bu doğru mu? Yani Dan Brown'un diğer kitaplarını da okumam gerekiyor mu? Yoksa direkt Melekler ve Şeytanlar okusam olur mu?

Tavsiyeniz için teşekkürler. Birkaç ay önce ikisini de okumuştum ve okurken uyuya kalmıştım :D. Özellikle dünya klasikleri okumayı çok denedim ama olmuyor
Yazdığım kitaplardan Huckleberry Finn'in maceraları ve Melekler Ve Şeytanlar fazlasıyla akıcı. Onlardan başlamanı tavsiye ederim.

Öneriler için teşekkürler. Melekler Ve Şeytanlar kitabının bir seri olduğunu duymuştum. Bu doğru mu? Yani Dan Brown'un diğer kitaplarını da okumam gerekiyor mu? Yoksa direkt Melekler ve Şeytanlar okusam olur mu?
Serinin ilk kitabı melekler ve şeytanlar zaten. Direkt onu oku zaten seri kendini okutur sana.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı