Merhaba arkadaşlar,
Konuyu detaylandırmam gerekirse YouTube'ı Chrome ve Edge tarayıcılarında ayrı ayrı olarak denedim ve sonuç aynı. Hatta uygulama olarak indirip kullandığımda da aynı sonucu aldım. Sadece YouTube sekmesi açık olsa bile RAM kullanımı %65-%85'e varan bir artış yaşıyor ve bu haldeyken YouTube'da yaptığım her işlem oldukça geç yükleniyor ve yavaş performans veriyor. Sitedeki bir başka soruya verilen öneride "Mem Reduct" programını gördüm ve denedim, sonuç yine aynı. Sistemim fena değil, daha öncesinde oynamış olduğum remake edilmiş Mafia 1'de 60 FPS altına nadir düşüyordu, Witcher 3'te ise DLSS ile 120 FPS'e kadar gördüm ama YouTube bana mısın demiyor. Ayrıca YouTube Premium kullanıyorum bu yüzden AdBlock uzantısını daha öncesinde çakışıyordur diye kaldırdım fakat bir şey değişmedi. Tarayıcılarda başka etkinlikler yaparken herhangi kasma, yavaş performans sorunu yaşamıyorum bu arada. Nedenini bilmediğim bir şekilde sadece YouTube'da böyle oluyor. Saçma sapan bir durumla karşı karşıyayım, önerilerinizi bekliyorum.
Bu arada kullandığım işletim sistemi Windows 11.
Kullandığım model de bu linkte;
Hp Victus 16-r1052n 14.Nesil Core i5 Notebook fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da