OLED ekranlı laptop alınır mı?

Gorkem461

Kilopat
Arkadaşlar merhaba OLED ekranlı ASUS bir laptop almayı düşünüyorum ama.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu videonun 5.30 dakikada her pikselin yaklaşık 7000 saat ömrü olduğu söyleniyor ve bu süre çok az sizce bu doğru mu?

Arkadaşlar merhaba OLED ekranlı ASUS bir laptop almayı düşünüyorum ama.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu videonun 5.30 dakikada her pikselin yaklaşık 7000 saat ömrü olduğu söyleniyor ve bu süre çok az sizce bu doğru mu?

Garantisi 7000 saat muhtemelen çok daha uzun sürer ömrü.

OLED ekranlı bir Asus notebook inceledim. Glossy panel kullandığından dolayı verdiği görüntüden hiç memnun kalmadım. İnanılmaz yansıma yapıyor. Mat kaplama olmalıydı. Bir de yanık riski var tabii, kendime alacak olsam almazdım.

OLED ve AMOLED paneller monitörlerde çok kullanılmaz çünkü OLED-AMOLED yanığı riski var. O yüzden pek önermiyorum ben.

Yanma önlemek için yazılımsal birkaç önlem almışlar mesela pikseller uzun süre sabit kalırsa 1 piksel sağa sola kayıyor otomatik olarak.

Yaklaşık 1 yıldır Aero 15 OLED kc modelini kullanıyorum.

Herhangi bir sorun var mı ve IPS yerine almaya değer mi?

Gereksiz pahalı ve arada hissedilecek veya kullanım kalitesini arttıracak bir şey yok. Televizyonlarda bile aynı bu durum, bizzat inceledim.

Yanma önlemek için yazılımsal birkaç önlem almışlar mesela pikseller uzun süre sabit kalırsa 1 piksel sağa sola kayıyor otomatik olarak.

O tür şeyler iş görür ama riski sıfıra indirmez. Parlaklığı yüksekte kullanmamalısınız.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı