OLED monitör mü IPS monitör mü?

svjzib

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar, ben biraz bu konulara yabancıyım. Araştırırken IPS monitörlerin daha iyi olduğunu gördüm (hem renkler için hem hız için çünkü Online FPS daha çok sevsem de hikayeli oyunları da seviyorum ve kaliteli bir şekilde oynamak istiyorum) ama ASUS'un yeni çıkaracağı OLED mpniyörü herkes çok övmüş OLED monitör hız ve renk olarak en iyisi mi oluyor. Bütçe sorunu olmayan birisi tercih etmeli mi?

Hem OLED hem de IPS LCD daha yüksek bir kontrast aralığına sahiptir ve bu nedenle renklerin her ikisi için de daha doğru görüntüler veya videolar oluşturur. Ancak, her ekran teknolojisinin birbirini geliştiren kendine özgü özellikleri vardır.

OLED, IPS LCD'den daha koyu siyahlar oluşturur ve daha iyi bir görüş açısına sahiptir. Ayrıca, OLED daha iyi bir kontrast oranına sahiptir. IPS LCD'ler grimsi resimleri veya siyah veya siyah renkli videoları görüntüler. Resimler veya videolar, LCD'de farklı bir açıdan bakıldığında daha az canlı görünür. Oled görüntü kalitesi olarak daha iyidir.

Peki hız olarak IPS ten daha mı iyi?
Online oyunları daha çok sevdiğim için görüntü kalitesinin yanı sıra performansı da benim için çok önemli

LG 27GR95QE-B ve ya ASUS PG27AQDM modelleri hem FPS hem Hikaye modlu oyunlar için hem de dizi film için ideal görünüyor. Bütçen el verirse gözlerine bayram ettirirler. Asus modeli henüz piyasaya sürülmedi ve lg modeli ise henüz TR de yok. Ama 1000 dolardan satılıyor. Tr fiyatı 25 den aşağı kalmaz gibi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…